Baška chce počas prvých 100 dní riešiť najmä financie kraja

NETKY.SK • 5 Január 2014, 12:46 • 2 min
Baška chce počas prvých 100 dní riešiť najmä financie kraja

TRENČÍN - Stav Trenčianskeho samosprávneho kraja má novému vedeniu ukázať vnútorný audit, ktorého výsledky by mali byť známe v druhej polovici roka.

slovakia

left justify in out

Počas prvých 100 dní vo svojej funkcii sa chce predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška (Smer-SD) venovať najmä financiám župy, ale aj personálnej štruktúre úradu. Stav kraja má novému vedeniu ukázať vnútorný audit, ktorého výsledky by mali byť známe v druhej polovici tohto roka. „Chcem sa pozrieť a oboznámiť sa s tým, ako je vlastne na tom samosprávny kraj, aké má pohľadávky, a na druhej strane aj aké má záväzky voči svojim dodávateľom - ktoré sú vyplatené, ktoré nie sú," povedal Baška pre agentúru SITA.

Auditom majú prejsť všetky zmluvy. Podľa Bašku je takýto krok nového vedenia bežný. „Každý nový župan, ktorý nastúpi do funkcie, si chce urobiť určitú čiaru, odkiaľ úrad preberá a v akom je stave," skonštatoval Baška, ktorý na poste predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja vystriedal po ôsmich rokoch Pavla Sedláčka. Ďalší audit, ktorý plánuje nové vedenie kraja uskutočniť, sa bude týkať komplexného pohľadu na poskytovanie zdravotnej starostlivosti v Trenčianskom kraji vrátane troch krajských nemocníc.

Kraj má podľa jeho predsedu celkom dobre vyriešenú otázku sociálnej starostlivosti. Ako problém zase vidí rozpočtové provizórium, v ktorom bola župa počas celého roka 2013, a tiež slabú otvorenosť voči ľuďom. Zlepšiť to chce aj prostredníctvom odborníkov v jednotlivých komisiách, ktorí by nemali byť poslancami. "Chcem, aby po tých štyroch rokoch nadobudli občania pocit, že župa tu je pre nich a mali dostatok informácií, o čom sa v nej rozhoduje, v čom môže byť nápomocná občanom. Toto podľa mňa bývalé vedenie nezvládlo," zakončil Baška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies