Bašistová sa v Košiciach vzdala kandidatúry v prospech Bauera

NETKY.SK • 9 November 2014, 13:54 • 2 min
Bašistová sa v Košiciach vzdala kandidatúry v prospech Bauera

KOŠICE - Kandidátka na post košického primátora za stranu Sieť a Most-Híd Alena Bašistová sa dnes vzdala kandidatúry v prospech Rudolfa Bauera, ktorý je kandidátom veľkej stredopravej koalície. Bašistová to vyhlásila v priamom prenose dnešnej diskusnej relácie TA3.

slovakia

left justify in out

„Vychádzam v ústrety stredopravým voličom v Košiciach a sťahujem svoju kandidatúru. Je to moje osobné rozhodnutie a už nechcem byť predmetom ďalších vyjednávaní. Urobila som rozhodnutie ja a robím to pre Košice, ktoré milujem. Stredopravý volič v Košiciach si zaslúži jedného kandidáta,“ povedala Bašistová. Podľa Bašistovej primátorské voľby v Košiciach by mali byť referendom o pánovi Pavlovi Paškovi a jeho tieňovom primátorovi. V prospech Bašistovej sa už skôr vzdal kandidatúry nezávislý kandidát Ján Dečo.

 

Kandidát Rudolf Bauer poďakoval Bašistovej za toto rozhodnutie a rovnako aj strane Sieť, pričom zdôraznil že názorovo sú si veľmi blízki.

 

Kandidát za stranu Smer-SD Richard Raši uviedol, že chce byť primátorom všetkých Košičanov bez ohľadu na to, či sú pravicoví alebo ľavicoví. Voľby sú o smerovaní mesta a o tom budú rozhodovať Košičania spolu s primátorom a problémy v meste buď budeme riešiť, alebo nie. „Chcem Košice riadiť spolu s Košičanmi tak ako doteraz. Nechcem, aby ich riadila pravicová koaličná rada,“ dodal Raši.

 

Rudolf Bauer kandiduje za stredopravú koalíciu strán KDH, SDKÚ-DS, NOVA, SaS, SMK, KDS,OĽaNO, OKS a DS.

Predsedu strany Sieť Radoslava Procházku rozhodnutie Aleny Bašistovej prekvapilo, no rozumie mu. "Vnímam ho ako prejav jej osobného hrdinstva o to viac, že sa v prieskumoch už dostala pred pána Bauera," píše sa vo vyhlásení, ktoré agentúre SITA poskytol hovorca strany Ján Orlovský. Jej postoj môže podľa predsedu Siete moc Pavla Pašku a jeho strany oslabiť oveľa viac a priamejšie ako ceremónie v parlamente. "S návrhom uchopiť komunálne voľby v Košiciach ako referendum o Pavlovi Paškovi a jeho tieňovom primátorovi súhlasím. V pondelok prídem do Košíc takéto referendum osobne vyhlásiť," uviedol Procházka.

 

Strana Most-Híd, ktorá Alenu Bašistovú podporovala spolu so stranou Sieť, vyzýva svojich voličov a sympatizantov, aby po jej odstúpení dali svoj hlas Rudolfovi Bauerovi. "Odstúpenie Bašistovej je viac ako prospešné gesto iba niekoľko dní pred novembrovými voľbami. Je to šanca na úspešné spojenie stredopravých síl v druhom najväčšom meste na Slovensku,“ uviedol košický krajský predseda strany Most-Híd Elemér Jakab.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies