Bašista má zlomený malíček na nohe, v sobotu možno bude hrať

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 11:01 • 2 min
Bašista má zlomený malíček na nohe, v sobotu možno bude hrať

KOŠICE- V sobotňajšom domácom stretnutí 22. kola najvyššej slovenskej súťaže chýbali futbalistom MFK Košice proti Spartaku Myjava (2:0) stredopoliar Miroslav Viazanko aj stopér Peter Bašista.

slovakia

left justify in out

Prvého menovaného trápila viróza, Bašista v nominácii absentoval pre zlomeninu základného článku malíčka na ľavej nohe. "Malíček som mal trochu opuchnutý po zápase s Podbrezovou (28. februára, pozn.). Počas celého týždňa sa jeho stav nezlepšil. Odohral som s ním celý duel v Senici (6. 3.), no po ňom sa už bolesti začali stupňovať do takej miery, že som si ani nemohol obuť kopačku. Veľmi to bolelo, nemohol som ani spať. Vo štvrtok ráno som išiel na röntgen a vysvitlo, že najmenší prst na nohe mám zlomený," uviedol na oficiálnej internetovej stránke košického klubu 29-ročný stredný obranca.

 

Bašista netuší, kedy presne k zraneniu prišlo, takže ani nevie odhadnúť, koľko minút s touto indispozíciou odohral už proti Podbrezovej. "Možno vtedy som ho mal iba podvrtnutý a zlomil sa mi až v súboji so Senicou. Ťažko povedať. Po Senici som však už mal väčší opuch a röntgen ukázal, že zlomenina mi trochu zachádzala do palcového kĺbu, z tohto dôvodu sa bolesti stupňovali," pokračoval Peter Bašista.

 

Nie je vylúčené, že prešovský rodák bude Košičanom k dispozícii už v najbližšom fortunaligovom stretnutí, v sobotu doma proti Banskej Bystrici: "Na takúto zlomeninu sa ani nedáva sadra. S ´tejpovacou´ páskou mi spevnili postihnuté miesto, aby mi naň nič netlačilo. Nosím teraz voľnejšie tenisky. Vo štvrtok by som mal ísť na kontrolu a malo by to už byť v poriadku. Mám individuálny tréningový program. Vo štvrtok sa skúsim trochu pevnejšie postaviť na ľavú nohu. Uvidím, v akom stave bude, ako zareaguje. Možno budem trénerom k dispozícii už na sobotňajší zápas."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies