Basgitaristka Lindberg prezradila, že s kapelou Warpaint vydá nový album

NETKY.SK • 26 Október 2015, 15:57 • 2 min
Basgitaristka Lindberg prezradila, že s kapelou Warpaint vydá nový album

BRATISLAVA - Americká kapela Warpaint plánuje na budúci rok vydať tretí album. Informáciu prezradila basgitaristka skupiny Jenny Lee Lindberg v rozhovore pre britský mesačník DIY.

slovakia

left justify in out

"V súčasnosti pracujeme na novom albume, ktorý určite vyjde na budúci rok, no zatiaľ neviem presný dátum," potvrdila hudobníčka, ktorá pod pseudonymom Jennylee uvedie do predaja 11. decembra debutový sólový počin Right on!. Tridsaťštyriročná muzikantka tiež prezradila, že napriek pôvodným plánom predstaví nahrávku aj na turné. Na sólovom albume pritom pracuje aj speváčka a gitaristka formácie Theresa Wayman. Na jej nahrávke sa podieľa producent Dan Carey.


Warpaint vznikli v roku 2004 v Los Angeles. Formácia debutovala v auguste 2008 s EP Exquisite Corpse, ktoré mixoval bývalý gitarista Red Hot Chili Peppers John Frusciante. O dva roky neskôr vyšiel ich prvý štúdiový album The Fool, na ktorom sa nachádzajú single Undertow a Shadows. Z druhej a zatiaľ poslednej nahrávky Warpaint (2014), ktorá sa v UK Charte prebojovala do top 10, pochádza napríklad singel Love Is to Die. V kapele, ktorú nominovali v ankete BBC Sound of 2011, pôsobia okrem spomínaných členiek aj Emily Kokal (spev, gitara) a Stella Mozgawa (bicie).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona