Basgitaristka kapely Warpaint vydá sólový album, pri tvorbe hosťovali viaceré veľké mená

NETKY.SK • 16 September 2015, 16:13 • 2 min
Basgitaristka kapely Warpaint vydá sólový album, pri tvorbe hosťovali viaceré veľké mená

CALIFORNIA - Basgitaristka americkej kapely Warpaint Jenny Lee Lindberg vydá 11. decembra sólový album Right on!. Tridsaťštyriročná hudobníčka uvedie svoj debut na trh pod pseudonymom Jennylee.

slovakia

left justify in out

Štúdiovka bude obsahovať desať piesní, ktoré interpretka nahrávala v Kalifornii a spolu s Normom Blockom sa postarala aj o produkciu. Na albume sa podieľali aj Dan Elkan, Tony Bevilacqua, Kris Byerly, Katie Burden, Kirk Hellie, Jonathan Hishcke, Cedric LeMoyne alebo bubeníčka Warpaint Stella Mozgawa.


Warpaint vznikli v roku 2004. Formácia debutovala v roku 2008 s EP Exquisite Corpse, ktoré mixoval bývalý gitarista Red Hot Chili Peppers John Frusciante. O dva roky neskôr vyšiel ich prvý štúdiový album The Fool, na ktorom sa nachádzajú single Undertow a Shadows. Z druhej a zatiaľ poslednej nahrávky Warpaint (2014), ktorá sa v UK Charte prebojovala do top 10, pochádza napríklad singel Love Is to Die. V kapele, ktorú nominovali v ankete BBC Sound of 2011, pôsobia okrem spomínaných členiek aj Emily Kokal (spev, gitara) a Theresa Wayman (spev, gitara).

Tracklist albumu Jennylee - Right on!:
01 Blind
02 Boom Boom
03 Never
04 Long Lonely Winter
05 Bully
06 Riot
07 He Fresh
08 Offerings
09 White Devil
10 Real Life

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies