Basgitarista The Strokes ponúkol skladbu jeho kapely Summer Moon

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 09:28 • 2 min
Basgitarista The Strokes ponúkol skladbu jeho kapely Summer Moon

LOS ANGELES - Americká kapela Summer Moon zverejnila skladbu Happenin' (Blue Room Mix). Ide o prvú pieseň formácie, ktorú založil vlani basgitarista rockovej kapely The Strokes Nikolai Fraiture. Okrem neho v zoskupení pôsobia aj speváčka a klávesáčka Erika Spring z Au Revoir Simone, bubeník Tennessee Thomas z už nefungujúcich The Like a gitarista Lewis Lazar.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný Nikolai Fraiture v roku 1998 spoluzakladal spomínanú kapelu The Strokes, ktorej členmi sú okrem neho aj Julian Casablancas (spev), Nick Valensi (gitara), Albert Hammond Jr. (gitara) a Fabrizio Moretti (bicie).

 

Debutovali v roku 2001 albumom Is This It, nasledovali štúdiovky Room On Fire (2003), First Impressions Of Earth (2006), Angles (2011) a Comedown Machine (2013). Medzi ich najväčšie hity patria skladby Last Nite, The Modern Age, Someday, 12:51, Reptilia, Juicebox, You Only Live Once, Heart In A Cage alebo Under Cover Of Darkness. Na konte majú napríklad jednu BRIT Award či štyri NME Awards.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies