Basgitarista Cliff Williams plánuje odísť z AC/DC

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 11:20 • 2 min
Basgitarista Cliff Williams plánuje odísť z AC/DC

LOS ANGELES - Basgitarista Cliff Williams plánuje odísť z austrálskej hardrockovej kapely AC/DC.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatšesťročný Brit to oznámil v rozhovore pre americký magazín Gulfshore Life. "Je to jediné, čo poznám ostatných 40 rokov, ale po tomto turné prestanem koncertovať a nahrávať. Stratili sme Malcolma, potom prišla tá vec s Philom a teraz zase Brian, je to už iné. Cítim v kostiach, že je to správne rozhodnutie," vyjadril sa muzikant, ktorý je s formáciou na koncertnej šnúre k najnovšiemu albumu Rock or Bust (2014).


Kapela čelí v ostatnom období viacerým zmenám v zložení. V roku 2014 odišiel gitarista Malcolm Young, ktorému diagnostikovali demenciu. Nahradil ho jeho synovec Stevie Young, ktorý sa podieľal aj na spomínanej štúdiovke Rock or Bust. Vlani skupinu opustil v dôsledku problémov so zákonmi Phil Rudd, ktorého za bicími vystriedal Chris Slade. Tento rok nahradil speváka Briana Johnsona pre problémy so sluchom Axl Rose, známy z formácie Guns N' Roses. Rock or Bust World Tour by sa podľa plánov malo skončiť 20. septembra vo Philadelphii.


Cliff Williams pôsobil v začiatkoch 70. rokov v kapele Home, s ktorou vydal albumy Pause for a Hoarse Horse (1971), Home (1972) a The Alchemist (1973). V roku 1976 ponúkol s formáciou Bandit jej debutovú, eponymnú nahrávku. K AC/DC sa pridal v roku 1977. S kapelou, ktorá má na konte hity ako Big Gun, Hells Bells, Highway to Hell či Back in Black, vydal všetky štúdiovky od nahrávky Powerage (1978). V roku 2003 ho ako člena AC/DC uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies