Basescu: Postoj parlamentu v korupčnej kauze je jednostrannný

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 17:26 • 2 min
Basescu: Postoj parlamentu v korupčnej kauze je jednostrannný

BUKUREŠŤ - Rumunský prezident Traian Basescu dnes ostro reagoval na stredajšiu výzvu parlamentu v Bukurešti, aby odstúpil po tom, čo jeho brata zatkli pre obvinenia z korupcie.

slovakia

left justify in out

Hlava štátu označila postoj zákonodarcov za jednostranný a označila ich apel za snahu o zastrašenie justície.
     

Podľa Basesca sa stanovisko parlamentu opiera výlučne o dôkazový materiál klanu Berceovcov, pričom zákonodarný zbor si bez ďalšej kontroly osvojil stanovisko zločincov a voči prezidentovi kriticky orientovanej televíznej stanice Antena 3. Naopak, fakt, že prezidentov brat podal na spomínanú rodinu žalobu kvôli vydieraniu, sa ignoruje.
     

Traian Basescu už predtým opakovane vyhlásil, že nemieni odstúpiť a zostane vo funkcii do konca svojho funkčného obdobia, aby viedol opozíciu voči svojmu politickému protivníkovi, premiérovi Victorovi Pontovi. Basescu ešte minulý týždeň povedal, že s bratom nikdy nehovoril o možnom ovplyvnení súdneho procesu so Sandom Anghelom a že ani za brata nemieni intervenovať u žiadnej štátnej inštitúcie, čo zopakoval i dnes.
     

Na Mirceu Basesca, ktorý mal prijať úplatok 250.000-300.000 eur, uvalili v piatok 20. júna 30-dňovú vyšetrovaciu väzbu. Podľa vyšetrujúceho sudcu sa prezidentov brat priznal, že prijal peniaze. Tvrdil však, že išlo o pôžičku, čo ale nedokázal hodnoverne preukázať. Sandu Anghel, ktorý je hlavou spomínaného klanu, si od mája 2014 odpykáva viacročný trest väzenia za útok nožom na svojho synovca spred troch rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies