BASE jamperka doplatila na svoju vášeň. Zahynula po páde z mosta

NETKY.SK • 15 Máj 2016, 09:19 • 2 min
BASE jamperka doplatila na svoju vášeň. Zahynula po páde z mosta

TWIN FALLS - Ženu, ktorá zahynula v piatok pri páde z mosta v americkom štáte Idaho, identifikovali ako kanadskú BASE jumperku Kristin Renee Czyzovú.

slovakia

left justify in out

Uviedla to dnes agentúra AP.

 

Podľa polície sa 34-ročná Czyzová zabila pri svojom piatom zoskoku z mosta Perrine Bridge v meste Twin Falls, keď jej zlyhal padák. Miestny šerif Tom Carter informoval, že padák momentálne skúmajú odborníci a snažia sa zistiť príčinu zlyhania. Takisto dodal, že so svojimi zhruba 40 zoskokmi na konte bola Czyzová v BASE jumpingu relatívne neskúsená.

 

Czyzovej smrť nie je prvým BASE jumpingovým nešťastím, ktoré sa odohralo na moste Perrine Bridge. Minuloročnú jar tam zahynul 73-ročný BASE jumper po tom, čo si úmyselne zapálil padák a následne skočil z mosta.

 

BASE jumping (building, antenna, span, earth - budova, anténa, mostný oblúk, zem) sa od klasického zoskoku, pri ktorom parašutisti skáču z lietadla, líši tým, že jeho vyznávači zoskakujú z útesov, mostov alebo budov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies