Bašár Asad zložil prezidentskú prísahu

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 13:11 • 2 min
Bašár Asad zložil prezidentskú prísahu

BEJRÚT - Sýrsky prezident Bašár Asad zložil dnes prezidentskú prísahu na nasledujúce sedemročné funkčné obdobie. S odvolaním sa na sýrsku štátnu televíziu o tom informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Zaväzujem sa, že budem rešpektovať ústavu... a ochraňovať sýrsky ľud," vyhlásil počas ceremónie v prezidentskom paláci v sýrskom hlavnom meste Damask. Sýrsky prezident zároveň varoval, že západné a arabské štáty zaplatia "vysokú cenu" za podporu "terorizmu". Sýria podľa neho čelí "zahraničnej agresii", ktorá využíva "miestne prostriedky". Asad ďalej vyhlásil, že bude bojovať proti terorizmu až do "opätovného nastolenia" bezpečnosti v celej krajine.

 

Prezidentské voľby - Asadovými oponentmi odmietnuté a označené za podvod - sa konali minulý mesiac v oblastiach strednej a severnej časti Sýrie, ktoré zostali pod kontrolou sýrskeho štátu.

 

Organizácia Spojených národov tvrdí, že v Sýrii potrebuje pomoc 10,8 milióna ľudí, z ktorých 4,7 milióna žije v ťažko dostupných oblastiach. Ďalšie tri milióny pred konfliktom utiekli. 

 

V občianskej vojne, ktorá trvá už viac ako tri roky, prišlo podľa OSN o život najmenej 150.000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies