Bašár Asad ostro vystúpil proti USA, obvinil krajinu z financovania teroristov

NETKY.SK • 5 Marec 2018, 15:17 • 2 min
Bašár Asad ostro vystúpil proti USA, obvinil krajinu z financovania teroristov

DAMASK - Sýrsky prezident Bašár Asad verejne obvinil medzinárodnú koalíciu, ktorá koná pod vedením Spojených štátov amerických operujúcich na území Sýrie, z priamej podpory Islamského štátu, Džabhát an-Nusru a ďalších teroristických organizácií.

slovakia

left justify in out

„Západná koalícia poskytuje IS vojenské letectvo. Táto koalícia podporuje IS, Džabhát an-Nusru a ďalšie podobné teroristické skupiny,” uviedol Asad. Sýrsky prezident zdôraznil, že Západ vydiera krajinu tým, že obviňuje miestnu vládu z použitia chemických zbraní na civilistoch a cielene bombarduje sýrsku armádu, ktorá aktívne bojuje proti bojovníkom z  IS.

 

Taktiež uviedol, že protiteroristická operácia vo Východnej Ghúte musí pokračovať, pretože je nevyhnutné oslobodiť mesto od teroristov. Sýrsky rezort zahraničia vydal vyhlásenie, že vláda sa do tejto metropoly už pokúsila poslať humanitárnu pomoc, no pre teroristov, ktorí ostreľovali konvoj sa do Ghúty nedostal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies