Bartovič sa teší na premiéru, o bezpečnosť sa nebojí

NETKY.SK • 3 Február 2014, 09:12 • 2 min
Bartovič sa teší na premiéru, o bezpečnosť sa nebojí

BRATISLAVA – Jedným z dvanástich debutantov vo výbere trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimíra Vůjtka na zimných olympijských hrách v Soči bude aj Milan Bartovič. Tridsaťdvaročný útočník je dlhé roky stabilným členom národného tímu, ale premiéru pod piatimi kruhmi si odbije až teraz.

slovakia

left justify in out

„Olympiáda je snom a vrcholom kariéry každého športovca. Som veľmi rád, že som získal trénerovu dôveru, ktorú sa samozrejme svojimi výkonmi bude snažiť nesklamať. Reprezentovať je vždy cťou, pozvánka do olympijského tímu teší dvojnásobne a je pre mňa veľkou osobnou poctou,“ povedal rodený Trenčan.

Kapitán Slovana Bratislava vníma veľkú konkurenciu tímov, ktoré sa predstavia v ruskom letovisku. Slovensko odštartuje turnaj stretnutím so silným výberom USA, posledný zápas v základnej skupine odohrá proti veľkému favoritovi turnaja, domácemu výberu zbornej. „Každý tím na olympiáde nastúpi s tými najlepšími hráčmi, ktorých má daná krajina k dispozícii. Favorita hľadať ťažko. Najväčšia šance majú tradične tímy zo 'silnej šestky' - Kanada, Rusko, USA, Švédsko, Česko a Fínsko, ale prekvapiť môže napríklad Švajčiarsko alebo náš výber. Ku každému zápasu treba pristupovať maximálne profesionálne a so stopercentným nasadením. Veď nakoniec je to šport, stať sa môže všetko,“ dodal 69-násobný slovenský reprezentant, ktorý bude chcieť rozšíriť svoju 17-gólovú bilanciu v národnom tíme.

Olympiádu v Soči od jej pridelenia Rusku v roku 2007 sprevádzajú početné kontroverzie. Na výstavbu športovísk, potrebnej infraštruktúry a propagáciu minul organizačný výbor už viac ako 50 miliónov dolárov, čím sa už teraz hry stali suverénne najdrahšími v histórii. Veľké obavy u športovcov, funkcionárov i samotných fanúšikov vyvolávajú potenciálne teroristické útoky. Najväčšou hrozbou sú islamskí radikáli z Kaukazu, ktorý sa rozprestiera iba v tesnom susedstve Soči. „Samozrejme, bezpečnostná otázka je jednou z veľkých predolympijských tém a nemôžem povedať, že mi je to úplne ľahostajné. Ruská mentalita je mi známa z pôsobenia v Mytišči a preto verím, že domáci nenechajú nič na náhode. Som presvedčený, že organizátori a bezpečnostné zložky zabezpečia plynulý a bezproblémový chod hier a my športovci sa bude môcť nerušene sústrediť len na naše výkony. O kvalite a úrovni športovísk sa šíria len samé chvály, takže sám som zvedavý, ako to tam bude vyzerať,“ pragmaticky zhodnotil snahy organizátorov Bartovič.

Slovensko s počtom 62 vyslaných športovcov nebude v Soči patriť medzi najväčšie výpravy, ale aj napriek tomu má aj hokejový tím šance na kvalitné umiestnenie a s porciou šťastia i potenciálne medailové ambície. „Verím, že slovenskému výberu sa bude dariť a fanúšikov doma potešíme množstvom kvalitných výkonov. A možno aj medailou, veď šance sú vždy. Nepoznám presne organizačné detaily nášho pobytu, ale ak bude príležitosť, určite sa pôjdem pozrieť aj na iné športoviská. A ak budú prítomní, tak samozrejme fandiť najmä slovenským kolegom,“ vyjadril predolympijské pocity slovenský krídelník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies