Bartošovej manžela Rychtářa podozrievajú z účasti na samovražde, na polícii strávil päť hodín!

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 09:01 • 2 min
Bartošovej manžela Rychtářa podozrievajú z účasti na samovražde, na polícii strávil päť hodín!

PRAHA - Česká polícia vyšetruje okolnosti, ktoré viedli k tragickému úmrtiu speváčky Ivety Bartošovej a podľa internetového vydania denníka Blesk podozrieva zo spáchania prečinu účasti na jej samovražde jej manžela Josefa Rychtářa.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vo veci boli začaté úkony trestného konania, potvrdila pre TV Prima štátna zástupkyňa Kamila Vildová bez menovania akejkoľvek osoby a dodala, že ide o úplne štandardný postup v podobných prípadoch. Josef Rychtář strávil dnes na polícii podľa spomínaného periodika päť hodín.

 

Zrejme tam musel vysvetľovať viacero skutočností, okrem iného, prečo nikomu nepovedal o liste na rozlúčku pre Bartošovej syna Artura, ktorý našiel štyri dni pred jej samovraždou. Rychtářa sa však kriminalisti pravdepodobne pýtali aj na situáciu doma v období pred osudným dňom.

 

Vyšetrovatelia ešte popoludní, krátko po návrate Bartošovej manžela z polície domov, zavítali do speváčkinej vily v Uhřinevsi, ktorá leží neďaleko miesta jej samovraždy.

 

Týždeň po skone speváčky pod vlakovou súpravou vyvesil manžel parte na vráta spomínanej vily. Podľa internetového serveru tn.cz sa v ňom uvádza "Dotĺklo Tvoje srdce, umĺkol Tvoj hlas, však v spomienkach a v našich srdciach stále zostávaš" a k samotnému úmrtiu: "Zomrela tragicky v utorok dňa 29. apríla 2014 vo veku 48 rokov".

 

Najviac však speváčkin manžel prekvapil pasážou, v ktorej sa hovorí: "S našou milovanou Ivetou sa rozlúčime v úzkom kruhu rodinnom bez účasti verejnosti a médií."

 

Znamená to, že Josef Rychtář ustúpil od svojho pôvodného zámeru, zrejme pod tlakom ďalších blízkych zosnulej, matky, súrodencov i syna.

 

Na parte však chýba termín poslednej rozlúčky, čo môže byť buď zámer s cieľom utajiť ho, alebo signál ešte nejestvujúcej dohody so zvyškom rodiny.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies