Barton zatiaľ bez trestu, chýba objektívny preklad

NETKY.SK • 16 Apríl 2013, 11:53 • 2 min
Barton zatiaľ bez trestu, chýba objektívny preklad

PARÍŽ - Etická komisia Francúzskej futbalovej federácie v pondelok informovala, že nebola schopná vydať verdikt ohľadom kontroverzných vyjadrení stredopoliara Olympique Marseille Joeyho Bartona na adresu stopéra Paríža Saint-Germain Thiaga Silvu.

slovakia

left justify in out

 Dôvodom bola neistota ohľadom prekladu Angličanových komentárov. Rodák z Huytonu dourážal brazílskeho obrancu na Twitteri, okrem iného ho nazval aj "obéznym transsexuálom".

"Dospeli sme k záveru, že v tomto prípade nemôžeme vyrieknuť rozsudok. To však neznamená, že Barton nemôže dostať pokutu od národnej federácie, ak sa tá chopí prípadu. Potom sa kauza vráti do našich rúk. Ale najskôr musia súhlasiť obidve strany, žalujúca aj obhajujúca, s objektívnym prekladom, aby sme mohli kvalifikovať jeho výroky. Keby to bolo vo francúzštine, nepotrebovali by sme niečo také," povedal prezident etickej komisie Laurent Davenas. 

Proti vyjadreniam 30-ročného kmeňového hráča Queens Park Rangers, ktorý je v Marseille na ročnom hosťovaní, sa ohradil amatérsky klub združujúci homosexuálnych hráčov Paris Foot Gay, ktorý bojuje proti homofóbii vo futbale a v spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies