Bartomeu nahradil Rosella na poste prezidenta FC Barcelona

NETKY.SK • 24 Január 2014, 09:03 • 2 min
Bartomeu nahradil Rosella na poste prezidenta FC Barcelona

BARCELONA - Sandro Rosell už nie je prezidentom španielskeho futbalového klubu FC Barcelona. O jeho konci vo funkcii sa rozhodlo na štvrtkovom mimoriadnom zasadnutí rady riaditeľov klubu.

slovakia

left justify in out

Veci sa dali do pohybu po tom, ako španielsky súd rozhodol o začatí procesu s funkcionárom pre podozrenie zo sprenevery financií v súvislosti s platbou za prestup Neymara z FC Santos. Až do vypršania mandátu v roku 2016 bude Rosellovu funkciu vykonávať doterajší viceprezident Josep María Bartomeu. Rosell na svojom poste pracoval od júla 2010, keď nahradil Joana Laportu. 

"Počas posledných štyroch rokov sme sa tešili z úspechov na trávniku a potýkali sa s problémami mimo neho. Moja rodina prežíva v súvislosti so všetkými skutočnosťami veľmi ťažké obdobie. To je dôvod, prečo som sa rozhodol rezignovať," povedal na štvrtkovej tlačovej konferencii Rosell. Jeho nástupca pokračoval: "Chcem povzdbudiť všetkých fanúšikov, aby aj naďalej podporovali náš klub. Budúcnosť Camp Nou je naďalej našou prioritou." 

Rosell dostane šancu vysvetliť záležitosť okolo prestupu Neymara z brazílskeho Santosu ešte pred tým, ako padne rozhodnutie o konaní súdneho procesu. Na súd sa obrátil jeden z členov klubu FC Barcelona Jordi Cases, ktorého zaujíma, prečo Santos dostal za Neymara údajne iba 17 miliónov eur. Zvyšných 40 miliónov vraj skončilo na účte firmy blízkej hráčovej rodine. Štátny žalobca nariadil sudcovi, ktorému prípad pridelili, aby otvoril konanie s Rosellom. Ten zdôraznil, že je všetko v poriadku. 

"V prípade Neymarovho príchodu budeme naďalej striktne brániť náš klub pred všetkými orgánmi," povedal Bartomeu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies