Barteková v skeete v Al Ain 12., víťazkou kvalifikácie Connorová

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 12:54 • 2 min
Barteková v skeete v Al Ain 12., víťazkou kvalifikácie Connorová

AL AIN - Slovenská skeetarka Danka Barteková obadila na svojich úvodných pretekoch prebiehajúcej sezóny v rámci Svetového pohára v streľbe z brokových zbraní 12. miesto.

slovakia

left justify in out

Na strelnici v Al Ain jej nevyšla druhá ani tretia kvalifikačná položka a celkovo trafila 69 letiacich terčov. Na účasť v rozstrele o semifinále jej chýbal len jediný bod, na priamy postup dva. 
     

Medailové stupienky ovládli v piatok reprezentantky Talianska. Zlatá Diana Bacosiová zdolala vo finále Chiaru Cainerovú 13:10 a po Suhle 2008 si pripísala druhý triumf na pretekoch SP. Obe sa však kvalifikovali na budúcoročnú olympiádu v Rio de Janeiro a zároveň naplnili v ženskom skeete kvótu dvoch miest pre Taliansko. Tretia skončila ich krajanka Katiuscia Spadová.
      

Barteková odstrieľala bezchybne úvodných 22 kvalifikačných terčov a hoci ten nasledujúci minula, s prvou položkou po ďalších dvoch presných výstreloch mohla byť spokojná. Väčšie problémy nastali až v tej druhej, ked netrafila hneď úvodný terč. Následne ani ďalšie dva a jej šance na postup do semifinále boli výrazne menšie. V treťom slede neuspela pre zmenu dvakrát a s celkovým nástrelom 69 obsadila 12. priečku.
     

 "Neteší ma, že som dosiahla 69 bodov. Žiaľ, je to len odraz mojej aktuálnej formy. Do pretekov som išla s tým, že chcem zo seba vydať maximum. To sa mi aj podarilo, pretože na každý jeden výstrel som sa veľa narobila. Chýbalo mi aj trošku šťastia, možno povzbudenia z hora alebo úlomok, ktorý by ma zocelil," uviedla pre TASR Barteková.
      

Všetky pretekárky sa v piatok museli vyrovnať s nepriaznivými poveternostnými podmienkami. Aj preto bolo ťažšie sústrediť sa na každý jeden výstrel. "Veľmi tu fúkalo, minimálne dva alebo tri moje terče vôbec nemali správnu dráhu. Zvyčajne si s takýmito podmienkami viem poradiť, ale keď strelcovi chýba stopercentná istota, je to náročnejšie. Domov však odchádzam s čistým svedomím, že som do toho dala maximum a urobila všetko," dodala 30-ročná skeetarka.
      

Po štvrtej priečke na medzinárodných majstrovstvách Kataru vynechala Barteková úvodné preteky SP, ktoré vo februári hostilo mexické Acapulco. Svoje úsilie vložila do prípravy na tri vrcholy prebiehajúceho ročníka, ktorými budú Európske hry v Baku, kontinentálny šampionát v Maribore a následne aj ten svetový v talianskom Lonate. V Al Ain jej preteky nevyšli podľa predstáv, rada by to napravila už o necelý mesiac na Cypre. "Do Larnacy asi pôjdem. Doma ma čakajú ešte jedny preteky, počas Veľkej noci si dám pauzu na vyvetranie hlavy. V uplynulom období sme toho nastrieľali veľmi veľa. Budem sa snažiť doma naďalej ladiť formu, dúfam, že počasie bude prijateľné," zaželala si Barteková.

     

skeet žien - výsledky:      

o 1. miesto: Diana Bacosiová (Tal.) 13, 2. Chiara Cainerová (Tal.) 10      

o 3. miesto: 3. Katiuscia Spadová (Tal.) 15, 4. Laura Colesová (Aus.) 10
     

semifinále: 1. Bacosiová 14, 2. Cainerová 13, 3. Spadová 12, 4. Colesová 11, 5. Caitlin Connorová (USA) 10, 6. Elena Allenová (V. Brit.) 9
      

kvalifikácia:       

1. Connorová 72, 2. Bacosiová, 3. Colesová, 4. Spadová, 5. Allenová všetky po 71, 6. Cainerová 70 (4) ... 12. Danka BARTEKOVÁ (SR) 69
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies