Barteková v opačnej úlohe, bude dekorovať víťazov

NETKY.SK • 18 Február 2014, 18:16 • 2 min
Barteková v opačnej úlohe, bude dekorovať víťazov

SOČI - Danka Barteková zavesí na krk medaily najlepším akrobatickým lyžiarom na U-rampe a prvým tímom v súťaži miešaných štafiet.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Členka Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Danka Barteková si v nasledujúcich dvoch dňoch vyskúša, aké je dekorovať olympijských víťazov. Úspešná strelkyňa, ktorá sa do dejiska zimných olympijských hier - ruského Soči - vrátila z pretekov Svetového pohára v Katare, zavesí v stredu večer na špeciálnom pódiu v Olympijskom parku na krk medaily najlepším akrobatickým lyžiarom z utorňajších súťaží na U-rampe a o deň neskôr prvým trom miešaným biatlonovým štafetám.

"Oslovila ma pani z Medzinárodného olympijského výboru, ktorá má ceremoniály na starosti. Opýtala ma, či budem v tom čase v Soči. Z mojej strany to bolo vlastne len prikývnutie na znak súhlasu," povedala Danka Barteková. V Londýne 2012 po súťaži v skeete žien dekorovali ju, teraz sa ocitne v opačnej pozícii a bude blahoželať najlepším. "Veľmi sa teším na tieto momenty. Sú to vždy emotívne udalosti, keď niekto dostane medailu. Verím, že sa pritom nerozplačem," priznala úspešná strelkyňa, ktorej odporučili, aby na ceremoniáloch mala na sebe bundu MOV. 
Po slávnostnom otvorení zimných olympijských hier odcestovala Barteková do Kataru, kde na medzinárodných pretekoch Qatar Open v streľbe z brokových zbraní v Dauhe obsadila v skeete žien konečné 4. miesto. "V Katare to boli pre mňa náročné preteky. Boli prvé v sezóne, na ktorú som sa poctivo pripravovala a tvrdo trénovala. Keďže sa pre mňa celkom dobre skončili, vrátila som sa plná entuziazmu do Soči, aby som si užila druhý týždeň ZOH," popísala Barteková. 

Počas dňa trávi 29-ročná úspešná športovkyňa tri hodiny v olympijskej dedine a vyzýva svojich kolegov, aby sa zúčastnili na voľbách do komisie športovcov MOV. "Zvyšok dňa trávim na športoviskách. V hoteli som iba ráno a večer," dodala Danka Barteková. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies