Barteková sa teší na beh s olympijským ohňom, verí, že jej nezhasne

NETKY.SK • 31 December 2013, 13:47 • 2 min
Barteková sa teší na beh s olympijským ohňom, verí, že jej nezhasne

BRATISLAVA - V súvislosti s jej funkciou v MOV ju okrem Soči čaká aj stretnutie s koordinačnou komisiou v Buenos Aires.

slovakia

left justify in out

lovenská skeetárka Danka Barteková si v tomto roku zvykala na nové pravidlá, ktoré strelcom trochu sťažili úlohu. A ako priznala, práve jej osobne robili problémy. Napriek tomu sa opäť na významných podujatiach dokázala zaradiť výsledkovo medzi svetovú špičku, keď si vystrieľala tri finálové účasti a jednu bronzovú medailu na tom najdôležitejšom podujatí - ME v Suhle.

Aj preto skromne uviedla: "Nebola to až taká zlá sezóna, no na rozbeh dobrá." V nej si už popri svojich streleckých povinnostiach začala plniť aj funkciu v Medzinárodnom olympijskom výbore ako členka komisie športovcov. "Tréner mi v tomto smere dal 'priepustku', aby som sa tejto funkcii v roku 2013 mohla venovať. V roku 2014 to však už v tomto smere bude pre mňa viac športové a čo sa týka diplomatických povinností, to bude o niečo voľnejšie. Prvoradým pre mňa bude zisk kvóta placu na majstrovstvách sveta, kde bude na to prvá možnosť. Na to sa zameriame a celá moja príprava bude len o streľbe, aby som tam uspela." 

Barteková by olympijskú miestenku chcela získať čo možno najskôr. "Už pred Londýnom som si vyskúšala, že je úplne úžasné mať kvóta plac dva roky pred olympiádou a potom mať rok pokoj. Dôležité získať miestenku hneď na začiatku je aj preto, že v takom prípade by sme si mohli dovoliť vynechať niektoré preteky, napríklad SP v Mexiku. Keby som ju nemala, musela by som ísť aj tam. Takže veľmi rada by som sa toho zbavila a vybavila si to už hneď na začiatku, ako minule."

D. Barteková má pred sebou ZOH v Soči


Na začiatku roka, vo februári ju čaká účasť na ZOH v Soči, kde pobeží aj s olympijským ohňom. "Budú to pre mňa nové zážitky, nikdy som nebola na zimnej olympiáde, nikde som si nebola pozrieť takéto preteky ako fanúšik. Takže sa na to veľmi teším. Samozrejme, čakajú ma tam aj povinnosti, aby všetci nemali pocit, že sa tam idem len zabávať. Pretože ako členka komisie budem mať šichty vo volebnej miestnosti, budem sa snažiť získavať od športovcov hlasy, aby prišli, aby volili a odovzdali svoje hlasy športovcom." Na otázku, či sa nebojí, že jej počas behu fakľa zhasne, ako sa to už na jej trase po Rusku neraz stalo, s úsmevom zareagovala: "Majú tam zapaľovače, snáď to nejako zvládneme."

V Soči nestrávi celý čas, pretože si z ruského mesta "odskočí" do Kataru na prvé preteky Svetového pohára 2014. "Odstrieľam si prvé preteky Svetového pohára, ktorými tak ako v roku 2013 začnem novú sezónu. Potom sa vrátim do Soči a budem tam mať týždeň na to, aby som aj niečo stihla vidieť a snáď aj fandiť našim," uviedla Barteková a zároveň prezradila, čo by chcela vidieť naživo. "Dúfam, že nejaký hokej, biatlon, prípadne možno krasokorčuľovanie, ktoré bude večer v hale. Verím, že niečo z tohto sa mi podarí vidieť."

V súvislosti s jej funkciou v MOV ju okrem Soči čaká aj stretnutie s koordinačnou komisiou v Buenos Aires. "Našťastie, bude až v septembri, keď už bude po sezóne. To mi spadol veľký kameň zo srdca, pretože sa tomu budem môcť venovať naplno. Ešte neviem, ako to vyriešim s olympijskými hrami mládeže. Ale zatiaľ to vyzerá tak, že sa na nich nebudem môcť zúčastniť a všetko podriadim príprave na majstrovstvá sveta."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona