Barteková neobhájila triumf, na Qatar Open skončila 4.

NETKY.SK • 15 Február 2014, 08:05 • 2 min
Barteková neobhájila triumf, na Qatar Open skončila 4.

DAUHA - Slovenská reprezentantka Danka Barteková nezopakovala svoje lanské víťazstvo na medzinárodných pretekoch Qatar Open v streľbe z brokových zbraní v katarskej Dauhe dotovaných celkovou čiastkou vyše 120 000 dolárov.

slovakia

left justify in out

Bronzová medailistka z OH 2012 obsadila v piatkovej súťaži skeetu žien konečné 4. miesto, za ktoré bolo vypísaná odmena 3000 dolárov (víťazka Amber Englishová z USA ´brala´ dvojnásobok). 

V kvalifikácii dosiahla Barteková 69 terčov (22-25-22), čo znamenalo postup do vyraďovacej časti z 5. priečky. Zverenka trénera Juraja Sedláka potom v semifinále zasiahla 10 terčov a v rozstrele si zaistila účasť v boji o bronzový stupienok. Duel o 3. pozíciu však s Ruskou Oľgou Panarinovou podľa oficiálnej výsledkovej listiny prehrala 7:9. 

"S kvalifikáciou som spokojná, ukázali sa v nej dobré tréningy, ktoré som tu absolvovala. Finálovú časť som však nezvládla. Fúkalo, prišiel tlak i únava, nevedela som sa s tým vyrovnať a ani chytiť tempo. Nedokázala som predýchať chyby. Kazili sme však všetky. Celkovo to nebolo na začiatok sezóny zlé, aspoň viem, na čo sa mám v tréningoch zamerať,“ uviedla pre agentúru SITA členka SŠŠR MV SR. 

D. Barteková piatkové vystúpenie komentovala na svojej oficiálnej facebookovej prezentácii nasledovne: "Sezónu som začala zemiakovou medailou. Šesťdesiatdeväť terčov z kvalifikácie nie je zlých, ale z môjho finálového výkonu som trochu rozčarovaná. Keď to nejde, takto to nejde. Mám čo zlepšovať. Prvé preteky sezóny sú za mnou, slniečko mi bude chýbať, ale teraz ma opäť čaká Soči." Členka Medzinárodného olympijského výboru sa z metropoly Kataru vracia späť do ruského dejiska zimných olympijských hier. 

V Dauhe na strelnici v Lusail Shooting Clube budú štartovať v nasledujúcich dňoch aj slovenskí trapisti na čele so Zuzanou Štefečekovou, dvojnásobnou striebornou olympijskou medailistkou. 

Výsledky - piatok: 
skeet 
ženy: 1. Amber Englishová (USA) 72 b. (v kvalifikácii) - semifinále 11, finále 14, 2. Albina Šakirovová 70 - semifinále 12, finále 10, 3. Oľga Panarinová (obe Rus.) 69 - semifinále 10+2, o 3. miesto 9, 4. Danka Barteková (SR) 69 - semifinále 10+2, o 3. miesto 7 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies