Barteková na úvodných pretekoch sezóny štvrtá vo finále skeetu: Som spokojná s kvalifikáciou

NETKY.SK • 13 Február 2015, 14:08 • 2 min
Barteková na úvodných pretekoch sezóny štvrtá vo finále skeetu: Som spokojná s kvalifikáciou

DAUHA - Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková obsadila v súťažnej premiére tejto sezóny štvrtú priečku v disciplíne skeet.

slovakia

left justify in out

Na podujatí Qatar Open 2015 podľahla v súboji o bronz Sutiyi Jiewchaloemmitovej z Thajska v rozstrele 14:15. Víťazkou sa stala Ruska Albina Šakirovová, ktorá v dueli o celkové prvenstvo zdolala svoju krajanku Oľgu Panarinovú 13:11.
      

Barteková netrafila v predpoludňajšej kvalifikácii troch holubov, a to zhodne po jednom v každom z troch sledov po 25 výstrelov. Celkovo tak postúpila do finále s nástrelom 72 z druhej priečky, o ktorú sa delila práve s Jiewchaloemmitovou. So svojím výsledkom v kvalifikácii bola spokojná. "Trafila som trikrát 24 terčov, čo pre mňa znamená dobrú vyrovnanosť na začiatku sezóny. V uplynulých dňoch sme sa snažili vychytať niektoré muchy a práve toto je pre mňa prísľub toho, že sezóna môže dopadnúť dobre," uviedla po pretekoch pre TASR Barteková.  
     

 V semifinále mierila presne trinásťkrát, čo jej na rozhodujúci súboj o zlato nestačilo, keďže obe Rusky Šakirovová s Panarinovou trafili o jeden letiaci terč navyše. Rozhodujúca fáza nevyšla podľa jej predstáv, po návrate z Kataru tak bude práve prechod medzi kvalifikáciou a finále predmetom ďalších tréningov. "Venovali sme veľkú pozornosť kvalifikačným terčom a na finále sme nemali veľa času. Nestihli sme dotrénovať dva dvojstrely, ktoré si vyžadujú špeciálnu pozornosť. Presne to sa prejavilo aj v semifinále," dodala 30-ročná skeetarka.
      

Najbližšie ju čaká návrat na Slovensko, kde by chcela po niekoľkých dňoch strávených na strelnici v Dauhe pokračovať v tréningu. Ak by však domáce podmienky nestačili, s trénerom Jurajom Sedlákom majú pripravenú aj zahraničnú alternatívu. "Chcem začať trénovať už aj doma, dúfam, že počasie to dovolí. Stále riešime sústredenia v zahraničí, s Jurajom si to nechávame prejsť hlavou. Vieme, kam sa vyberieme, no nevieme kedy," dodala Barteková, ktorá pre blížiace sa vrcholy sezóny v podobe Európskych hier či svetového a kontinentálneho šampionátu vynechá štart Svetového pohára v mexickom Acapulcu. 

     

výsledky - finále skeetu:      

finálový rozstrel: 1. Albina Šakirovová (Rus.) 13, 2. Oľga Panarinová (Rus.) 11      

rozstrel o 3. miesto: 3. Sutiya Jiewchaloemmitová (Thaj.) 15., 4. Danka BARTEKOVÁ (SR) 14



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona