Barteková moderovala večeru Bacha, Putina a ďalších hostí

NETKY.SK • 7 Február 2014, 17:48 • 2 min
Barteková moderovala večeru Bacha, Putina a ďalších hostí

SOČI - Danka Barteková zabodovala na medzinárodnej scéne.

slovakia

left justify in out

Slovenka Danka Barteková ako najmladšia v Medzinárodnom olympijskom výbore spoločne s najstarším riadnym členom vrcholného orgánu svetového olympizmu Vitalijom Smirnovom moderovali v predvečer slávnostného otvorenia XXII. zimných olympijských hier v Soči recepciu pre svetových lídrov. 

Hostiteľ - prezident MOV Thomas Bach na slávnostnom večere privítal aj ruského prezidenta Vladimira Putina, prezidentov Číny, Grécka, Arménska, Fínska, Islandu, Lotyšska, Mongolska, Čiernej Hory, Srbska i Tadžikistanu, hlavy Monaka a Luxemburska, generálneho tajomníka Organizácie svetových národov Pan Ki-muna i lídrov z oblasti biznisu, médií, vedy, kultúry a športu. Nechýbali ani vrcholní predstavitelia Ruska i známi športovci z minulosti Alexander Popov, Vladislav Tretiak, Larisa Latyninová či kozmonautka Valentina Tereškovová.

"Cieľ tejto spoločnej večere je ukázať, že MOV široko zasahuje do spoločnosti a teší sa na otvorený dialóg so svetom politiky, obchodu, médií, vedy aj kultúry. Chceme s vami zdieľať olympijský duch a olympijské hodnoty. Zišli sme sa tu dnes večer takisto ako športovci, ktorí v rovnakom čase večerajú v olympijskej dedine len kúsok od nás. Hoci sú súperi, jedia rovnaké jedlo a užívajú si, že tvoria súčasť olympijskej komunity. Aj my tu dnes večer teda zdieľajme olympijského ducha," povedal v príhovore prezident MOV Thomas Bach. 

Slovenka Danka Barteková spoločne so Smirnovom privítala na pódiu aj ruského prezidenta Vladimira Putina. Zároveň hosťom oznámila, že slávnostná recepcia sa stane v predvečer nasledujúcich hier ich trvalou súčasťou. 

Informácie zverejnili web Medzinárodného a Slovenského olympijského výboru. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona