Barteková a Martikán pokrstili knihu Londýn 2012

NETKY.SK • 19 September 2012, 11:28 • 2 min
Barteková a Martikán pokrstili knihu Londýn 2012

Barteková a Martikán pokrstili knihu Londýn 2012

slovakia

left justify in out

img

Asfaltovým holubom a pádlom v piatok pokrstili knihu Londýn 2012, ktorá je oficiálnou pamätnicou Slovenského olympijského výboru (SOV) k Hrám XXX. olympiády. O slávnostný akt sa postarali bronzoví medailisti z Londýna - strelkyňa Danka Barteková a vodný slalomár Michal Martikán.

Kniha sa dostala na pulty kníhkupectiev už v stredu, mesiac po ukončení hier. Krst v priestoroch kníhkupectva Panta Rhei v Bratislave navštívili aj ďalší slovenskí olympionici - atlétky Lucia Klocová a Katarína Berešová, kajakári Peter Gelle, Martin Jankovec, Erik Vlček a Juraj Tarr, triatlonista Richard Varga, strelkyňa Daniela Pešková, horská cyklistka Janka Števková, či kajakárka Martina Kohlová.

 


"Pre nás, ktorí sme mali možnosť byť osobne na hrách v Londýne, je najdôležitejšie to, čo si odnášame vo svojom vnútri. Väčšia časť Slovákov však nemala túto možnosť a práve pre nich je určená táto publikácia, ktorá prináša čísla, fakty a fotky. Prináša ale aj príbehy športovcov, ktorí dostali veľa talentu do vienka, no venovali aj veľké množstvo času a práce, aby dosiahli, to čo dosiahli. Niektorí sa dostali až najvyššie - na stupne víťazov. Či to bol Bolt, Phelps, alebo Martikán či Barteková, nie je tak dôležité. Dôležité je, aby tieto príbehy boli inšpiráciou pre nás ostatných a pre mládež. Preto chcem poďakovať všetkým, ktorí túto publikáciu pripravili. Želám si, aby inšpirovala čo najviac ľudí, ktorí to so športom myslia vážne," zaželal si prezident SOV František Chmelár.

 

Na slávnostnom "uvedení do života" nechýbali ani minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Dušan Čaplovič, ktorý navštívil slovenských olympionikov priamo v dejisku hier. "Moje zážitky boli skvelé, chcem sa poďakovať všetkým športovcom za vzornú reprezentáciu. Pre mňa je veľkým úspechom už to, že sa kvalifikovali na hry. Veď na olympiádu idú iba tí najlepší z najlepších. Skláňam sa pred každým výkonom našich olympionikov. Olympiáda skončila a teší ma, že do mesiaca a do dňa je toto pekné dielo na sveta. Pre mňa však príde hlavná úloha teraz, urobiť kroky a opatrenia, aby sme sa čo najlepšie pripravili na ďalšiu letnú olympiádu v Rio de Janeiro a samozrejme aj zimnú v Soči," povedal minister.

Plnofarebná publikácia má 256 strán formátu A4. Jej hlavným autorom je manažér mediálnej komunikácie SOV Ľubomír Souček. Fotografie sú z fotoservisu Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) a od Jána a Jakuba Súkupovocov.

Autori venovali pozornosť všetkým športovcom v slovenskej výprave, dominantným zahraničným osobnostiam londýnskych OH, ale aj priblíženiu diania v Slovenskom dome. Nechýba ani historická exkurzia do obdobia predošlých OH v Londýne v rokoch 1908 a 1948, ako aj stručná rekapitulácia všetkých doterajších hier.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona