Bartek považuje dištanc za nespravodlivý

NETKY.SK • 4 Február 2014, 11:19 • 2 min
Bartek považuje dištanc za nespravodlivý

LIBEREC - Slovenský hokejista v službách Liberca Martin Bartek považuje trojzápasový disciplinárny trest za zákrok na Jana Hanzlíka z Brna za nespravodlivý.

slovakia

left justify in out

Keďže českú extraligu čaká olympijská prestávka, do hry sa zapojí až takmer o mesiac. "Príde mi to ako zlý vtip. A stane sa to v situácii, keď sa bijeme o postup do play-off. Zdá sa mi to účelové, možno ma chcel niekto odstaviť. Snažím sa to riešiť s chladnou hlavou, ale nejde mi to," povedal v rozhovore pre iDnes.cz Bartek.

Účastník majstrovstiev sveta 2013 dostal za zásah do oblasti hlavy a krku Hanzlíka trest v hre, za čo mal automaticky zastavenú činnosť na jeden duel. Disciplinárna komisia mu pridala ešte ďalšie dva zápasy. "Hanzlíka som lakťom vôbec nezasiahol. Kryl som si puk a on na mňa nabehol. Mal hlavu dole a vrazil mi s ňou do ramena. Nemohol som nič robiť. V televízii to potom rozoberali elektronickou ceruzkou a uznali, že to bolo ramenom. Nerozbehol som sa proti nemu, aby som ho knoukautoval. A celá republika teraz rozoberá, že som mu vyrazil zuby," povedal pre iDnes.cz Bartek. 

Hanzlík vraj prišiel o dva zuby. "Tie však neboli jeho, on ich má už dávno umelé. To divadlo, ktoré predviedol, vystrašilo rozhodcov. Asi si mysleli, že ho budú musieť okamžite odviezť do nemocnice do Prahy, pretože sa na ľade zvíjal a kopal nohami. Potom sa nám všetkým vysmial do tváre. Keby bol vážne zranený, nemohol by nastúpiť. On si tridsať sekúnd počkal a potom sa vrátil na ľad a odohral 28 minút. To sa nerobí. Na to mohla disciplinárka prihliadnuť," doplnil pre iDnes.cz Bartek. 

Ostrieľaný 33-ročný zvolenský rodák Bartek je so 46 bodmi (27+19) najproduktívnejším hráčom Liberca, v lige mu v kanadskom bodovaní patrí 3. priečka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona