Bartánus: Štvrťfinálový sen sa rozplynul, zostalo veľké sklamanie

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 17:20 • 2 min
Bartánus: Štvrťfinálový sen sa rozplynul, zostalo veľké sklamanie

PETROHRAD - Hoci slovenskí hokejisti zakončili svetový šampionát víťazne, po záverečnej siréne prevládali u nich pocity smútku a sklamania. Triumf 3:2 po predĺžení nad USA bol Pyrrhovým víťazstvom, pretože dva body na postup do štvrťfinále nestačili.

slovakia

left justify in out

"Samozrejme, sme veľmi sklamaní. Mali sme na to, aby sme zápas s Američanmi zvládli. Z našej strany to bol veľmi dobrý výkon, chýbal nám iba kúsok šťastia. Ako v každom zápase, aj dnes sme si dali nešťastný vlastný gól. Vydali sme zo seba všetko, škoda, že sme nevyhrali v riadnom hracom čase," smútil útočník Marek Bartánus. Slováci doplatili v dueli s Američanmi opäť na nevyužité presilovky, nepremenili ani jednu z piatich. V tejto hernej činnosti boli najhorší spomedzi všetkých 16 účastníkov MS v Rusku.

 

"Aj sme to v presilovkách strieľali, aj sme dorážali puky, jednoducho nám to tam nepadlo. Taký je niekedy hokej..."

 

Cígerovi zverenci začali turnaj výhrami nad Maďarskom a Francúzskom, nasledujúce štyri prehry ich však dostali do ťažkej pozície. Hoci dostali šancu bojovať o postup, štvrťfinálový sen sa im už nepodarilo naplniť. "Takmer všetky zápasy v skupine sme mali dobre rozohraté. Škoda len tých koncoviek stretnutí. Zápas s Nemeckom sme začali dobre, nádejne sme mali aj rozbehnutý duel s Bieloruskom, no oba sme prehrali. Tie body nám v konečnom dôsledku chýbali. Je veľká škoda, že sme to nezvládli. Treba si z toho zobrať ponaučenie," tvrdí útočník, ktorý si vo veku 29 rokov odbil premiéru na MS.

 

"Veľa chlapcov tu bolo prvýkrát, vrátane mňa. Zažili sme si to, vieme už, o čom to je. Je pre nás sklamaním, že sme nepostúpili do štvrťfinále, ale som veľmi rád, že som tu mohol byť," dodal Bartánus, ktorý si v siedmich dueloch v Petrohrade pripísal jednu asistenciu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies