Barry dal za pravdu Diegovi Costovi: Neuhryzol ma

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 13:30 • 2 min
Barry dal za pravdu Diegovi Costovi: Neuhryzol ma

LIVERPOOL - Stredopoliar FC Everton Gareth Barry vyvrátil špekulácie o útoku zakončovateľa Chelsea Londýn Diega Costu voči jeho osobe počas sobotňajšieho štvrťfinále anglického futbalového pohára FA Cupu.

slovakia

left justify in out

Costa v 84. minúte duelu čelil Barryho zákroku, reagoval konfrontáciou, počas ktorej svoje ústa priblížil ku krku dlhoročného anglického reprezentanta. Dvadsaťsedemročný útočník Chelsea následne inkasoval druhú žltú a aj červenú kartu. O tri minúty neskôr rozhodca vylúčil aj Barryho za faul na Cesca Fábregasa. Everton doma zvíťazil 2:0 a postúpil do semifinále. Costa poprel, že by Barryho uhryzol, jeho slová potvrdil aj 35-ročný záložník "karameliek". "Vidiac mnohé diskusie o incidente medzi mnou a Diegom Costom, len pre poriadok: Diego ma neuhryzol," citoval Barryho vyhlásenie portál mirror.co.uk. Diegovi Costovi napriek tomu hrozí od anglickej Futbalovej asociácie (FA) trest na viac než jedno stretnutie, pretože po červenej karte najskôr odmietol opustiť ihrisko a k fanúšikom Evertonu smeroval obscénne gestá.


Španielsky reprezentant D. Costa pripomenul scénu z apríla 2013, keď vtedajší hráč FC Liverpool Luis Suárez uhryzol srbského stopéra Chelsea Branislava Ivanoviča, Uruguajčan neskôr za tento čin dostal trest na desať zápasov.


Stredopoliar Burnley Joey Barton, ktorý bol počas svojej kariéry zapletený do viacerých kontroverzných scén na ihrisku, odkazuje, že si zo sobotňajšieho vystúpenia oboch kohútov netreba robiť ťažkú hlavu. "Je ťažké hodnotiť to z mojej pozície, ale je potrebné si zapamätať, že nik neumrel. Je to futbal. Dvaja dospelí muži sa takto vyrovnali so situáciou, nepobili sa, nič vážne sa nestalo, obaja šli domov ku svojim rodinám, jeden tím prehral, druhý zvíťazil. Nemali by sme sa príliš nechať uniesť. Musíme si pamätať, čo robí futbal futbalom," citoval portál bbc.co.uk záložníka lídra druhej najvyššej anglickej súťaže The Championship.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies