Barroso zablahoželal Ukrajincom

NETKY.SK • 27 Október 2014, 15:36 • 2 min
Barroso zablahoželal Ukrajincom

BRUSEL - Odchádzajúci predseda Európskej komisie José Manuel Barroso v pondelok zablahoželal Ukrajincom k úspešnému priebehu a výsledku nedeľňajších parlamentných volieb, v ktorých podľa neoficiálnych výsledkov zvíťazili strany zasadzujúce sa za úzku spoluprácu s EÚ a Západom.

slovakia

left justify in out

Barroso, odchádzajúci šéf výkonného orgánu únie, na svojom konte na internetovej sieti Twitter zverejnil príspevok v znení: "Gratulácie ukrajinskému ľudu. Víťazstvo demokracie a európskeho reformnej agendy."

 

 

V nedeľňajších parlamentných voľbách na Ukrajine zvíťazila strana prezidenta s názvom Blok Petra Porošenka. Tesne za ňou sa umiestnil konzervatívny Ľudový front pod vedením úradujúceho premiéra Arsenija Jaceňuka. Obe zoskupenia získali niečo nad 21 percent hlasov. Porošenko by podľa vlastných slov chcel ešte v pondelok odštartovať koaličné rokovania s Jaceňukovým Ľudovým frontom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies