Barroso: Slováci by v eurovoľbách mali ísť voliť

NETKY.SK • 28 Apríl 2014, 16:15 • 2 min
Barroso: Slováci by v eurovoľbách mali ísť voliť

BRATISLAVA - Slováci by si koncom mája mali nájsť čas a mali by sa zúčastniť na voľbách do Európskeho parlamentu, vyhlásil dnes predseda Európskej komisie (EK) José Manuel Barroso, ktorý je na návšteve Slovenska.

slovakia

left justify in out

"Bolo by naozaj výborné, keby prostredníctvom tohto hlasovania Slováci ukázali, že naďalej majú záujem o otázky EÚ," uviedol šéf Komisie po rokovaní s premiérom Robertom Ficom.

 

Barroso zároveň zablahoželal všetkým obyvateľom Slovenska k 10. výročiu vstupu našej krajiny do EÚ. "Desať rokov po môžeme povedať, že to bol veľký úspech Slovenska. Ste jednou z krajín, ktorej sa určite darilo dobre, napríklad v súvislosti s príjmom na hlavu," povedal. Barroso je presvedčený, že Slovensko má pred sebou aj ďalšie úspechy. Fica ubezpečil o jeho osobnej podpore ako aj podpore zo strany Európskej komisie. 

 

Barroso sa podľa premiéra ukázal ako predseda EK, ktorý je nestranný a ktorému záleží na rozvoji všetkých členských štátov EÚ. "Chcem vás ubezpečiť, že Slovenská republika je proeurópsky orientovaná krajina, kde relevantné politické strany majú konsenzus v zásadných otázkach zahraničnej politiky," poznamenal Fico. Slovensko je podľa neho krajinou, ktorá chce byť dôveryhodným partnerom únie. 

 

Prezident Ivan Gašparovič dnes José Manuelovi Barrosovi udelil jedno z najvyšších štátnych vyznamenaní. Rad Bieleho dvojkríža II. triedy Barroso od hlavy štátu dostal za mimoriadne zásluhy o posilnenie postavania Slovenska v medzinárodných vzťahoch. Predsedu Európskej komisie, ktorý do Bratislavy pricestoval práve pri príležitosti okrúhleho výročia vstupu našej krajiny do EÚ, dnes ešte čaká vystúpenie na pôde Ekonomickej univerzity s prednáškou na tému Slovensko v srdci Európy.

Univerzita mu udelí titul doctor honoris causa. 

 

Slovensko sa súčasťou EÚ stalo 1. mája 2004 spolu s ďalšími deviatimi krajinami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona