BARROSO: Ak každý malý podnik v EÚ zamestná jednu osobu, nezamestnanosť nebude

NETKY.SK • 19 Január 2012, 08:24 • 2 min
BARROSO: Ak každý malý podnik v EÚ zamestná jednu osobu, nezamestnanosť nebude

BARROSO Ak každý malý podnik v EÚ zamestná jednu osobu, nezamestnanosť nebude - Svet Odpoveď na veľkú nezamestnanosť v Európe by mohla byť v podstate jednoduchá, naznačil dnes počas rozpravy s poslancami Európskeho parlamentu (EP) predseda Európskej komis

slovakia

left justify in out

img

Odpoveď na veľkú nezamestnanosť v Európe by mohla byť v podstate jednoduchá, naznačil dnes počas rozpravy s poslancami Európskeho parlamentu (EP) predseda Európskej komisie (EK) José Manuel Barroso. Podľa neho by stačilo, keby každý jeden malý alebo stredný podnik v EÚ prijal do práce jedného nezamestnaného.
      Po predstavení priorít dánskeho predsedníctva v EÚ zo strany dánskej premiérky Helle Thorningovej-Schmidtovej uviedol Barroso, že prostredníctvom svojich zástupcov sú v Štrasburgu prítomné všetky tri inštitúcie EÚ (Európska rada, Európska komisia a Európsky parlament), ktoré sú zjednotené v cieli, že musia ponúknuť občanom Európy lepšiu nádej pre budúcnosť.
      "Mali by sme aj naďalej odolávať fatalizmu tých, ktorí tvrdia, že Európa je odsúdená na recesiu," povedal Barroso v Štrasburgu. Odpoveďou na krízu je podľa neho dodržiavanie rozpočtovej disciplíny, fiškálna konsolidácia a zabezpečenie ekonomického rastu aj prostredníctvom vytvárania nových pracovných príležitostí. 
      S trochou nadsádzky predseda EK dodal, že nové pracovné miesta by mohli zabezpečiť malé a stredné podniky.
      "Máme v EÚ približne 23 miliónov nezamestnaných a máme tiež asi 23 miliónov malých a stredných podnikov. Ak by v priemere každý takýto podnik vytvoril jedno pracovné miesto navyše, to by bol úžasný príspevok pre riešenie problému nezamestnanosti," povedal Barroso.
      Predseda EK vyjadril nádej, že sa európskym lídrom podarí už na nadchádzajúcom mimoriadnom summite EÚ 30. januára prijať konkrétne opatrenia na podporu ekonomického rastu a zamestnanosti v Európe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies