Barošovi pri návrate pripravili diváci obrovské ovácie

NETKY.SK • 18 Október 2014, 12:26 • 2 min
Barošovi pri návrate pripravili diváci obrovské ovácie

OSTRAVA - Obrovské ovácie fanúšikov zažil pri svojom návrate na trávnik po operácii krížneho väzu v kolene Milan Baroš, ktorý nastúpil v drese Baníka Ostrava v piatkovom dueli 11. kola najvyššej českej súťaže proti FC Vysočina Jihlava (0:0).

slovakia

left justify in out

Onedlho 33-ročný útočník (nar. 28. októbra 1981) pauzoval desať mesiacov, v 74. min vystriedal estónskeho legionára Joela Lindpereho. "Vraciam sa späť do futbalu, koleno drží. Odohral som približne dvadsať minút. Dúfam, že to bude v mojom podaní čím ďalej tým lepšie," uviedol v rozhovore pre server iDnes.cz Baroš. Na otázku, či nemal obavy ísť do stretnutia Synot ligy bez predchádzajúceho otestovania sa v prípravnom dueli či za juniorku Baníka, skúsený zakončovateľ poznamenal: "Povedal som si: buď to vydrží alebo to ´buchne´. Mám tridsaťtri rokov. Keby som mal 25, tak by som to riešil asi inak. Prajem si samozrejme, aby koleno vydržalo, v hlave však mám, že je už zahojené. Do tej nohy ešte potrebujem dostať sebavedomie, no je pripravená. V zápase som na možné opätovné zranenie nemyslel, a to je dôležité. Chodil som do súbojov a do šprintov bez nejakého bloku v hlave, to je teraz pre mňa podstatné."

 

Odchovanec ostravského futbalu sa napriek konečnému bezgólovému rezultátu cítil na trávniku dobre. "Zápas je však niečo iné ako tréning, kondička dostáva viac zabrať. Tých 20 minút som však zvládol v pohode. Teraz absolvujem ďalší týždeň tréningov, ďalší duel. Uvidíme. Mužstvo šliape, nie je dôvod do neho zasahovať. Neprišiel som bojovať o miesto v zostave, ale pomôcť Baníku. A či budem hrať štvrťhodinu, 30 minút alebo polčas, to nie je podstatné," uviedol s piatimi presnými zásahmi najlepší strelec majstrovstiev Európy v Portugalsku 2004, kde Česko obsadilo 3. miesto. Za národný tím ČR odohral Milan Baroš dovedna 93 zápasov a nastrieľal 41 gólov.

 

Rodák z Valašského Meziříčí hral na klubovej úrovni po prvom odchode z Baníka Ostrava v roku 2001 za FC Liverpool, Aston Villu, Lyon, Portsmouth a Galatasaray Istanbul. Naposledy pôsobil v tureckom Antalyaspore, od minulého leta však stihol za tamojší klub odohrať iba 13 ligových zápasov, pretože vlani dva dni pred Štedrým dňom si privodil vážne zranenie kolena (pretrhnutý predný krížny väz a poškodený postranný väz, pozn.). Po úspešnej rehabilitácii a individuálnom tréningu sa Baroš už druhýkrát vracia na Bazaly. Keď prišiel po prvý raz vo februári 2013, zriekol sa svojho platu, ktorý venoval na rozvoj mládežníckych tímov Ostravčanov. 

 

Baníku v súčasnosti patrí 4. miesto v najvyššej českej súťaži s 18 bodmi a päťbodovým odstupom na lídra z Plzne, ktorý však odohral o jeden zápas menej. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies