Bárdos: Môj volebný výsledok je začiatok novej éry

NETKY.SK • 16 Marec 2014, 08:52 • 2 min
Bárdos: Môj volebný výsledok je začiatok novej éry

BRATISLAVA - Kandidát Strany maďarskej komunity (SMK) na post prezidenta SR Gyula Bárdos je s volebným výsledkom spokojný.

slovakia

left justify in out

V centrále SMK po zverejnení predbežných výsledkov sa poďakoval voličom, ktorí ho volili.
      

"Povedal som, že ak dosiahnem viac ako päť percent, budem spokojný. Výsledok je tesný, ale je nad mnou určeným limitom, takže je to úspech," konštatoval. Ako uviedol, dosiahnuť tento výsledok nebolo jednoduché. "Viete veľmi dobre, ako reagovali iní predstavitelia maďarskej komunity, koho podporili, takže môj výsledok je dobrý," zdôraznil. 
      

Bárdos považuje svoj volebný výsledok za začiatok novej éry. Podľa jeho slov treba hľadať to, čo maďarskú komunitu spája a nie to, čo ju rozdeľuje. "Samozrejme budeme analyzovať výsledky volieb jednotlivých regiónov a v spolupráci s inými regiónmi musíme naštartovať zmeny," podčiarkol. Dodal, že to, čo sa deje v súčasnosti v SR, nie je dobré. "Nestačia heslá, nestačia frázy, potrebujeme konkrétne skutky a kroky," tvrdil.
      

Upozornil na to, že iné národnosti v SR sú tiež doma a menšinám treba zabezpečiť také podmienky, aby občania, ktorí hovoria inými jazykmi, cítili, že žijú v demokratickom štáte. "Život menšín je barometrom demokracie," konštatoval. Poznamenal, že bez dialógu menšín s väčšinovým národom nie je možné napredovanie. 
      

"Očakávam, že postupujúci kandidáti do druhého kola ponúknu menšinám svoje predstavy. Chceme rokovať v prospech všetkých predstaviteľov menšín," podotkol a vyjadril presvedčenie, že nový prezident nebude pokračovať v tom, čo robil desať rokov súčasný prezident.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona