Bárdos: Kisku podporím až po jasnom stanovisku k menšinám

NETKY.SK • 24 Marec 2014, 16:44 • 2 min
Bárdos: Kisku podporím až po jasnom stanovisku k menšinám

BRATISLAVA - Neúspešný kandidát o post hlavy štátu Gyula Bárdos podporí občianskeho kandidáta na prezidenta Andreja Kisku, ak vyšle jasné stanovisko smerom k menšinám. Zatiaľ sa ho podľa vlastných slov nedočkal.

slovakia

left justify in out

Bárdos získal v prvom kole prezidentských volieb 5,1 percenta, teda 97.035 hlasov. Výraznú podporu mal najmä v južných okresoch Slovenska.
     

"Ak chce pán Kiska podporu, potrebujem o ňom vedieť niečo konkrétnejšie. Zatiaľ tam nevidím konkrétne kroky, aby som mohol s pokojným svedomím povedať áno. Čakám, ako sa prejaví, aký 'message' pošle menšinám," povedal dnes pre TASR Bárdos. Prijal by aj pozvanie na rokovanie, to však podľa neho doteraz neprišlo.
     

Kiska doposiaľ povedal, že chce byť prezidentom všetkých, vrátane predstaviteľov menšín. To však podľa kandidáta SMK nestačí. "Pán Gašparovič deklaroval to isté. Povedal, že chce byť predstaviteľom každého, dostal našu neoficiálnu podporu, keď sa o post prezidenta uchádzal proti Vladimírovi Mečiarovi. A vidíme, čo bolo počas 10 rokov. Takže naša opatrnosť je na mieste a nie my sme na ťahu," zdôraznil Bárdos. Uvedomuje si, že nie je v moci prezidenta meniť veci, jasné stanovisko však podľa neho môže vyjadriť. "Aby sme vedeli, aké má plány, čo sa týka života menšín, čo považuje za dôležité," zdôvodnil.
     

Bárdos tiež povedal, že v žiadnom prípade nechce, aby sa v kampani použila maďarská karta, a preto vníma opatrnosť Kisku. "Ale od demokrata a kandidáta na prezidenta, ktorého nepoznáme, očakávame minimálne, čo povie voči menšinám," dodal.
     

Na otázku, či nevyjadrí podporu žiadnemu z kandidátov, ak sa do začiatku moratória nedočká očakávaného Kiskovho stanoviska, Bárdos povedal, že netreba predbiehať udalosti. "Počkajme si na dni, ktoré sú pred nami. Ja čakám a sledujem, čo sa deje. Nebolo by to férové z mojej strany, aby som povedal áno alebo nie," dodal. Stále však platí Bárdosovo stanovisko, že určite nepodporí premiéra a Kiskovho súpera v boji o post prezidenta Roberta Fica (Smer-SD).
     

Voliči v druhom kole prezidentských volieb, ktoré sa uskutočnia v sobotu 29. marca, budú rozhodovať medzi Robertom Ficom a Andrejom Kiskom (nezávislý).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies