Bardejovské kúpele za polrok v strate 105 tis. eur

NETKY.SK • 24 Október 2014, 09:57 • 2 min
Bardejovské kúpele za polrok v strate 105 tis. eur

BRATISLAVA - Bardejovské kúpele, a. s. zaznamenali počas prvých šiestich mesiacov tohto roka o 10 816 ošetrovacích dní viac oproti rovnakému obdobiu minulého roka, čo sa prejavilo aj na vyšších tržbách za liečebnú starostlivosť o 314 tis. eur.

slovakia

left justify in out

Celkovo však v prvom polroku 2014 skončili so stratou 105 tis. eur. V medziročnom porovnaní ide o horší hospodársky výsledok, keď rok predtým dosahovali zisk 128,3 tis. eur. Vyplýva to zo zverejnenej polročnej správy o hospodárení.

 

Spoločnosť utŕžila za predaj vlastných výrobkov a služieb 5,3 mil. eur, čím si medziročne polepšila o 820 tisíc eur. Tržby z predaja tovaru dosiahli 11,7 tis. eur oproti minuloročným 9,8 tis. eurám. Kúpeľom vzrástla výrobná spotreba na 3,2 mil. eur, čo je medziročne viac o 913 tis. eur. Vyššie boli aj osobné náklady. Kým v prvých šiestich mesiacoch minulého roka boli vo výške 1,2 mil. eur, rok na to sa vyšplhali na takmer 1,4 mil. eur. Základné imanie kúpeľov zostalo 9,7 mil. eur, záväzky sa medziročne znížili o 890 tis. eur na 6,9 mil. eur. 

 

Bardejovské kúpele patria medzi najstaršie na Slovensku, ich história sa začala písať ešte v 13. storočí. Liečia sa v nich onkologické choroby, choroby obehového, tráviaceho a pohybového ústrojenstva, poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, choroby obličiek a močových ciest, choroby z povolania, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, nervové ochorenia a ženské choroby. Majú desať prameňov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies