Bardejovské kúpele evidujú zvýšený záujem klientov z Ruska a Ukrajiny

NETKY.SK • 21 Január 2013, 13:19 • 2 min
Bardejovské kúpele evidujú zvýšený záujem klientov z Ruska a Ukrajiny

Bardejovské kúpele evidujú zvýšený záujem klientov z Ruska a Ukrajiny - Cestovanie Vedenie Bardejovských kúpeľov, a. s.

slovakia

left justify in out

imgVedenie Bardejovských kúpeľov, a. s., si myslí, že zjednodušenie získavania víz pre občanov Ruska i Ukrajiny povzbudilo záujem turistov z týchto krajín o využívanie služieb v uvedených kúpeľoch. Práve získavanie víz a komplikovaná doprava na severovýchod Slovenska boli podľa vedenia kúpeľov jednou z najčastejších príčin toho, že spomínaná klientela si vyberala na zotavenie iné zariadenia.

Ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková informovala, že potom, ako v závere minulého roka Slovensko zjednodušilo proces vydávania víz pre tých občanov Ruska a Ukrajiny, ktorí k nám prichádzajú na turistiku, zaznamenali z ich strany zvýšený záujem aj o Bardejovské kúpele.

„Počas takzvaného Zlatého týždňa si užívalo pobyt v kúpeľoch 47 po rusky hovoriacich klientov a od Nového roka do 12. januára ich bolo 35,“ spresnila Šatanková. Doplnila, že teraz registrujú menší počet hostí z tejto skupiny, ale objednávky sa postupne rozbiehajú a v najbližšom čase očakávajú hlavne občanov Ukrajiny, keďže na udelenie víz im stačí aj elektronická kópia voucheru.

Podľa obchodnej riaditeľky výhodou ich kúpeľov v súvislosti ruskými a ukrajinskými hosťami je i to, že takmer tretina zamestnancov má rusínsky pôvod, takže s ruštinou a príbuznými jazykmi nemajú problém. Práve jazyková ústretovosť je podľa Šatankovej jeden z dôležitých faktorov, prečo k nim chodia hostia z týchto krajín. 

"Po Slovákoch a Čechoch sú títo klienti treťou najpočetnejšou skupinou návštevníkov Bardejovských kúpeľov. Ide hlavne o Rusov, Ukrajincov a Bielorusov. V roku 2011 ich naše zariadenia navštívilo 362, vlani sa ich počet takmer zdvojnásobil na 680 klientov,“ konštatovala Šatanková. Táto klientela míňa tradične viac peňazí než iní návštevníci aj preto, že slovenské ceny sú pre nich prijateľné.

Riaditeľka pripomenula, že Bardejovské kúpele boli aj v minulosti obľúbeným cieľom ruských návštevníkov. V roku 1821 sa tu napríklad zastavil ruský cár Alexander I.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona