Barclays zaplatí pokutu za aktivity na devízových trhoch

NETKY.SK • 18 November 2015, 11:31 • 2 min
Barclays zaplatí pokutu za aktivity na devízových trhoch

BRATISLAVA - Banka Barclays zaplatí minimálne ďalších 100 mil. USD v rámci urovnania sporu s regulačným úradom v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Tento spor sa týka manipulácií výmenných kurzov mien na devízových trhoch. Uviedol to zdroj oboznámený so situáciou. Banka odmietla situáciu komentovať. Nevyjadril sa ani regulačný úrad.


Už skôr tento mesiac banka odsúhlasila, že zaplatí 120 mil. USD a urovná tak spor v USA, v ktorom čelila obvineniam, že spolupracovala s inými konkurentmi s cieľom manipulovať sadzbu LIBOR. V máji banka Barclays odsúhlasila, že zaplatí 650 mil. USD v súvislosti s obchodovaním v amerických dolároch a v eurách na spotovom devízovom trhu.


Noviny Financial Times uviedli, že americké úrady sa sústredili na vyšetrovanie praktík, v rámci ktorých banka dokázala vycúvať z obchodu, ak pohyby na trhu boli nepriaznivé. Noviny taktiež uviedli, že aktuálna pokuta je menšia ako tá májová, keďže ide o menší objem obchodov.

(1 EUR = 1,067 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies