Barcelone pomohli dva vlastné góly, Iniesta: Zahrávali sme sa s ohňom

NETKY.SK • 28 Apríl 2014, 12:26 • 2 min
Barcelone pomohli dva vlastné góly, Iniesta: Zahrávali sme sa s ohňom

MADRID - Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v 35. kole španielskej Primera División na pôde Villarrealu 3:2 a udržali si šance na obhajobu titulu. Zverenci trénera Gerarda Martina prehrávali v druhom polčase 0:2, no na nohy ich postavili dva vlastné góly domácich.

slovakia

left justify in out

O triumfe Barcy rozhodol v 83. minúte Lionel Messi. Argentínsky kanonier venoval svoj 27. presný zásah v sezóne bývalému trénerovi FC Titovi Vilanovovi, ktorý v piatok zomrel na rakovinu. Katalánci sú tri kolá pred koncom súťaže v tabuľke druhí o štyri body za Atleticom Madrid, tretí Real Madrid má zápas k dobru.
      

"Zahrávali sme sa s ohňom," vydýchol si po zápase stredopoliar Andres Iniesta. "Nehrali sme až tak zle, ale gól do šatne bol pre nás šokom. Potom to bolo ešte horšie, ale bojovali sme, pretože to je to, čo musíme robiť až do konca sezóny. Stále máme malú šancu na zisk titulu. Nemáme to už v rukách, ale biť sa budeme až do konca."
      

Favorit ešte po 65 minútach prehrával 0:2, hosťom ale výrazne pomohli dva nešťastné "vlastence". Najskôr Gabriel Paulista zrazil za chrbát gólmana Asenja strelu Daniho Alvesa, potom opäť po akcii Alvesa hlavičkoval do nesprávnej siete Mateo Musacchio. Posledné slovo mal napokon Messi, ktorý sedem minút pred koncom udržal Barcelone šance na titul. Bol to jeho 27. presný zásah v lige a dosiahol tak 40-gólovú hranicu vo všetkých súťažiach v jednej sezóne už piatykrát za sebou.
      

"Dnes sme chceli veľmi vyhrať pre Tita. Hrali sme pre neho," so slzami v očiach povedal po zápase striedajúci Cesc Fabregas. Podľa Iniestu smrť bývalého trénera kabínu "veľmi poznačila" a pred zápasom si dali za úlohu vyhrať a triumf venovať práve Vilanovovi.
      

Zápas na ihrisku Villarrealu priniesol aj nepekný rasistický moment, na ktorý však obranca Barcelony Dani Alves zareagoval s veľkým nadhľadom. Práve sa chystal rozohrať rohový kop, keď z tribún priletel na hraciu plochu banán. Alves ho v rýchlosti zdvihol, ošúpal a odhryzol si z neho a keď šupku odhodil, bez váhania pokračoval v hre. Tridsaťročný zadák sa už vlani sťažoval na rasistické pokriky počas duelu semifinále domáceho pohára proti Realu Madrid a snahu Španielska bojovať s týmto problémom označil za "prehratú vojnu".

Sumár:
FC Villarreal - FC Barcelona 2:3 (1:0)
Góly: 45.+1 Cani, 55. Trigueros - 65. Paulista Gabriel (vlastný), 78. Musacchio (vlastný), 83. Messi, 22.839 divákov

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies