Barcelončania možno pre sopku do Londýna vyrazia už v utorok

NETKY.SK • 24 Máj 2011, 07:18 • 2 min
Barcelončania možno pre sopku do Londýna vyrazia už v utorok

Barcelončania možno pre sopku do Londýna vyrazia už v utorok

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti FC Barcelona sa do dejiska sobotňajšieho finále Ligy majstrov v Londýne možno presunú už v utorok, keďže v neskoršom príchode by im mohla zabrániť islandská sopka Grímsvötn a popolček z jej erupcie, ktorý môže spôsobiť chaos v leteckej preprave nad Európou.
      Experti predpovedajú, že popolček zasiahne už v utorok ráno Írsko, Severné Írsko, Škótsko a severné Anglicko, zatiaľ nepredpovedajú žiadne problémy. Už vo štvrtok by sopečné emisie mohli zasiahnuť vzdušný priestor nad západným Francúzskom a severným Španielskom. No tréner Barcelony Pep Guardiola, ktorého zverenci sa v sobotu na štadióne Wembley stretnú s anglickým Manchesterom United, naznačil zmenu pôvodne plánovaného štvrtkového odchodu a dokonca nevylúčil, že výprava uprednostní pred letom cestu autobusom. "Potrebujeme samozrejme poradiť od odborníkov. Uvidíme, čo povedia, no ak nám poradie neriskovať, pocestujeme už v utorok alebo najneskôr v stredu.
      Už v minulej sezóne Barcelončania cestovali pre vyčíňanie inej islandskej sopky na semifinále LM do Milána autobusom a duel proti neskorším víťazom z Interu prehrali 1:3 a nakoniec zo súťaže aj vypadli.
      Guardiola tiež vyjadril obavy o zhruba 20.000 fanúšikov, ktorí sa chystajú odcestovať do britskej metropoly a na tribúnach podporiť svojich miláčikov. "Dúfam, že správy budú dobré, pretože koniec koncov bude to šou pre ľudí a bolo by veľmi smutné hrať vo finále pred poloprázdnymi tribúnami, keďže polovice divákov by nemohla pricestovať," dodal tréner katalánskeho veľkoklubu.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies