Barcelona zvažuje koniec spolupráce s Quatar Foundation

NETKY.SK • 28 Január 2015, 09:28 • 2 min
Barcelona zvažuje koniec spolupráce s Quatar Foundation

BARCELONA - Prezident španielskeho futbalového klubu FC Barcelona zvažuje ukončenie lukratívnej spolupráce s hlavným sponzorom Qatar Foundation, ktorého logo nosia Katalánci na dresoch.

slovakia

left justify in out

Vedenie Barcelony znepokojuje sociálna situácia v krajine Perzského zálivu. Informáciu priniesla agentúra AP.

 

"Hľadáme alternatívy a náhradu za Katar," povedal Josep Maria Bartomeu v rozhovore pre rádio Catalan a pripomenul, že kontrakt platí do roku 2016. "Pred štyrmi rokmi sme podpísali zmluvu z ekonomických dôvodov. Teraz zvažujeme aj sociálne pomery v krajine," dodal Bartomeu.

 

Barcelona sa s firmou Quatar Foundation dohodla na spolupráci v decembri 2010 a dostala sa pod paľbu kritiky médií. Katalánsky klub porušil viac než storočnú tradíciu, že na dresoch nebude žiadny sponzor. Od roku 2005 začala Barcelona propagovať Detský fond UNICEF, potom prišla spolupráca s Katarom. Od Qatar Foundation dostával klub 30 miliónov eur ročne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies