Barcelona zdolala River Plate a získala piatu trofej za rok

NETKY.SK • 20 December 2015, 15:56 • 2 min
Barcelona zdolala River Plate a získala piatu trofej za rok

JOKOHAMA - Futbalisti FC Barcelona sa stali víťazmi 12. ročníka majstrovstiev sveta klubov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). V nedeľňajšom finále v Jokohame zdolali argentínsky River Plate 3:0, keď okrem dvojgólového Luisa Suareza sa strelecky presadil aj Lionel Messi.

slovakia

left justify in out

Barca sa stala prvým klubom s tromi trofejami z MS klubov a na tróne nahradila svojho rivala z Primera Division madridský Real. Po triumfe v najvyššej domácej súťaži, Kráľovskom pohári, Lige majstrov a európskom Superpohári zavŕšili Katalánci úspešný rok ziskom piatej trofeje.

 

Barcelona nastúpila vo finále už aj s uzdravenou dvojicou ofenzívnych opôr Neymar, Messi, ktorí vynechali semifinále proti čínskemu Kuang-čou Evergrande. Víťaz juhoamerického Pohára osloboditeľov bol vyrovnaným súperom Španielov len v úvodnej polhodine. Potom sa prejavila väčšia kvalita na strane európskeho klubového šampióna a začali padať aj góly. Skóre otvoril v 36. minúte Messi, ktorému sklepol loptu hlavičkou Neymar. Pred polčasovou prestávkou mohol na 2:0 zvýšiť Suarez, ale po tom, ako obišiel brankára Marcela Barovera, netrafil odkrytú bránu. Po zmene strán sa však už Uruguajčan nemýlil. Najskôr v 49. minúte po rýchlom protiútoku prekonal Barovera prízemnou strelou a o dvadsať minút neskôr svojím piatym gólom na turnaji uzavrel skóre na konečných 3:0, keď ho milimetrovým centrom našiel Neymar.

 

"Najdôležitejšie pre nás bolo získať túto trofej, to bol náš jediný cieľ. Teraz sa sústredíme na to, aby sme si udržali dobrú formu a dosiahli ďalšie víťazstvá," povedal Suarez.

 

Oslavy v Barcelone odštartovali okamžite po konečnom hvizde a potrvajú až do pondelka, keď sa tím vráti z Japonska aj s trofejou. "Tento tím nikdy neunavia víťazstvá. Musíme byť hrdí na hráčov, ktorých tu máme," povedal prezident klubu Josep Maria Bartomeu.

 

"Mali sme herný plán, ktorý vychádzal do 36. minúty, keď dal Messi prvý gól. Potom sme ho už nedokázali napĺňať. Mrzí nás, že sme nevyhrali pre našich fanúšikov," povedal tréner River Plate Marcelo Gallardo.

Tretie miesto na turnaji obsadili hráči Sanfrecce Hirošima, ktorí zdolali víťaza ázijskej Ligy majstrov, čínsky klub Kuang-čou Evergrande 2:1. Hlavnou hviezdou duelu bol brazílsky útočník Hirošimy Douglas. Ten prišiel na ihrisko po hodine hry, keď vystriedal Hisata Sata. Dvadsať minút pred záverečným hvizdom vyrovnal na 1:1 a v 83. minúte strelil víťazný gól, keď hlavičkou prekonal Li Šuaj v bráne Evergrande.

 

12. ročník MS klubov FIFA 2015 v Japonsku

finále:

River Plate - FC Barcelona 0:3 (0:1)

Góly: 36. Messi, 49. a 68. Suarez

zostavy:

River Plate: Barovero - Mercado, Maidana, Alvarez, Vangioni - Kranevitter - Sanchez, Viudez (56. Driussi), Ponzio (46. Gonzalez) - Mora (46. Martinez), Alario

Barcelona: Bravo - Alves, Pique, Mascherano (81. Vermaelen), Alba - Rakitič (67. Roberto), Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar (89. Mathieu)

 

o 3. miesto:

Kuang-čou Evergrande - Sanfrecce Hirošima 1:2 (1:0)

Góly: 4. Pualinho - 70. a 83. Douglas

 

Zoznam doterajších víťazov MS klubov FIFA:

2015 - FC Barcelona (Šp.)

2014 - Real Madrid (Šp.)

2013 - Bayern Mníchov (Nem.)

2012 - Corinthians Paulista (Braz.)

2011 - FC Barcelona (Šp.)

2010 - Inter Miláno (Tal.)

2009 - FC Barcelona (Šp.)

2008 - Manchester United (Angl.)

2007 - AC Miláno (Tal.)

2006 - Internacional Porto Alegre (Braz.)

2005 - FC Sao Paulo (Braz.)

2000 - Corinthians Sao Paulo (Braz.)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies