Barcelona vyhrala v Gijone, Messi dal 300. gól v La Lige

NETKY.SK • 18 Február 2016, 07:44 • 2 min
Barcelona vyhrala v Gijone, Messi dal 300. gól v La Lige

GIJON - Futbalisti FC Barcelobna vyhrali v stredajšej dohrávke 16. kola španielskej Primera Division na ihrisku Sportingu Gijón 3:1 a na čele tabuľky majú už šesťbodový náskok pred druhým Atletikom Madrid. Dva góly strelil Lionel Messi a dostal sa na hranicu 300 presných zásahov v La Lige.

slovakia

left justify in out

Prvú šancu duelu si vypracoval domáci outsider, ale Menéndez v 10. minúte tesne minul ľavú žrď. O 11 minút neskôr pohrozila Barcelona, keď sa do veľkej príležitosti dostal Suárez, no z niekoľkých metrov neprekonal brankára Cuéllara. Tlak hostí narastal a v 25. minúte sa dostali do vedenia. Pred šestnástkou sa uvoľnil Messi a presnou strelou k žrdi strelil svoj 300. gól v najvyššej španielskej súťaži. O dve minúty neskôr podnikol o záchranu bojujúci Gijón rýchly brejk a Carlos Castro po krásnej kombinácii zblízka vyrovnal. O ďalšie štyri minúty sa však opäť menilo skóre, keď Messi po Suarezovom priťuknutí vrátil svojim druhým gólom v zápase favorita do vedenia. Barcelona mala jasnú prevahu, ale ďalší gól už v prvom polčase nepridala.

 

V druhom dejstve mohol poistiť náskok Suarez, ale v 62. minúte nepremenil jedenástku. Uruguajský kanonier sa však o päť minút zapísal do streleckej listiny po nádherne strele ľavačkou na vzdialenejšiu žrď a s 24 gólmi si upevnil pozíciu najlepšieho kanoniera súťaže. Víťazstvo Barcelona bez problémov udržala a zaznamenala 19. triumf v sezóne.

 

Dohrávka 19. kola Primer division:

Sporting Gijón - FC Barcelona 1:3 (1:2)

Góly: 27. C. Castro – 25. Messi, 31. Messi, 67. L. Suárez

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona