Barcelona vyhrala v Bilbau 1:0, Real iba remizoval s Gijónom

NETKY.SK • 24 August 2015, 06:34 • 2 min
Barcelona vyhrala v Bilbau 1:0, Real iba remizoval s Gijónom

BILBAO - Španielsky futbalový majster FC Barcelona vstúpil do nového ročníka Primera Division 2015/1016 nedeľňajšou výhrou v Bilbau 1:0. Zverenci trénera Luisa Enriqueho tak Baskom oplatili súboje nedávneho španielskeho Superpohára, v ktorých Athletic favorita zdolal 4:0 doma, resp. po remíze 1:1 na Nou Campe získal prvú trofej po dlhých 31 rokoch.

slovakia

left justify in out

Tréner domácich Ernesto Valverde poslal na štadióne San Mames do základu iba štyroch hráčov, ktorí nastúpili aj minulý štvrtok v Žiline v prvom súboji play off Európskej ligy UEFA. "Šošoni" zaskočili Bilbao výborným výkonom a troma gólmi v druhom polčase, takže do štvrtkovej odvety ide slovenský vicemajster s náskokm 3:2.

 

"Barca" mala opäť jasnú prevahu v držaní lopty, ale domáci ju nepúšťali do šancí. Skóre mohol otvoriť Lionel Messi, ale v 31. minúte zahodil prísne nariadenú penaltu po zákroku na Luisa Suareza. Uruguajčan ale napokon otvoril skóre v 54. minúte, keď si výborne našiel voľný priestor v šestnástke a po peknom centri Jordiho Albu pohotovo ľavačkou zakončil nechytateľnou strelou. O pár minút Sergi Roberto napálil len do brvna domácej brány. V 80. minúte mohol vyrovnať striedajúci Ibai, ale strieľal iba nad Bravovu bránu. Bilbao zaznamenalo druhú prehru za sebou, vo štvrtok si bude chcieť napraviť chuť proti Žilinčanom.

 

Real Madrid nepotvrdil úlohu favorita a na pôde nováčika súťaže Sportingu Gijón uhral napriek jasnej prevahe iba bod po bezgólovej remíze 0:0.

 

La Liga - 1. kolo:

 

Athletic Bilbao - FC Barcelona 0:1 (0:0)

Gól: 54. Suarez, 53.000 divákov.

zostavy:

Bilbao: Irazios - de Marcos, Elustondo, Laporte, Balenziaga (51. Boveda) - Rico (63. Gurpegi), Etxebarria - Susaeta, Eraso, Merino (63. Ibai) - Aduriz

Barcelona: Bravo – Dani Alves (19. Roberto), Mascherano, Vermaelen, Alba – Rakitić, Busquets (67. Bartra), Iniesta – Messi, Suarez, Rafinha (82. Ramirez)

 

Sporting Gijón - Real Madrid 0:0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies