Barcelona vyhrala svoju skupinu dvanástykrát v sérii, Messi dosiahol ďalší veľký míľnik

NETKY.SK • 29 November 2018, 11:52 • 2 min
Barcelona vyhrala svoju skupinu dvanástykrát v sérii, Messi dosiahol ďalší veľký míľnik

EINDHOVEN - Hráči FC Barcelona v predposlednom 5. kole B-skupiny futbalovej Ligy majstrov 2018/2019 zdolali domáci PSV Eindhoven 2:1. Bezgólový stav po hodine hry zmenil Lionel Messi a hviezdny Argentínčan v 70. min prihral svojmu spoluhráčovi Gerardovi Piquému na druhý gól "Blaugranas". Dovedna so šiestimi gólmi a jednou asistenciou je Messi na čele produktivity v aktuálnom ročníku najprestížnejšej európskej klubovej súťaže, nastúpil iba v troch stretnutiach.

slovakia

left justify in out

"La Pulga" sa po presnom zásahu proti Eindhovenu môže pochváliť úctyhodnou štatistikou. V každej z ostatných trinástich sezón strelil Messi viac ako 15 gólov vo všetkých súťažiach a naďalej si udržuje streleckú konzistenciu. Aj vďaka nemu Katalánci vyhrali svoju skupinu v Lige majstrov už dvanástykrát v sérii. "Je takmer nezastaviteľným hráčom. Skúšali sme všetko, aby sme zablokovali jeho strely, občas to však nefunguje, čo svedčí o Messiho kvalitách. Práve preto je najlepší na svete," povedal po stredajšom zápase tréner zdolaného PSV Mark van Bommel.

Lionel Messi sa gólovo presadil po prihrávke od Ousmana Dembélého a naštartoval svoj tím k zisku troch bodov. "Nie som si istý, ako sa mu podarilo streliť gól, ale útočné duo zakombinovalo veľmi dobre. Celkovo sme si utvorili viacero nebezpečných príležitostí. Išlo o veľmi otvorený futbal," uviedol po stretnutí kouč FC Barcelona Ernesto Valverde pre portál uefa.com.

Holandský majster stihol už len znížiť nepriaznivý stav, gól Luuka de Jonga v 83. min však už nezabránil prehre. Na bránku súpera pritom vyslali hráči PSV Eindhoven 10 striel, no len jedna skončila v barcelonskej sieti. Medzi tromi žrďami predviedol skvelý výkon Marc-André ter Stegen, ktorý si v tejto sezóne pripísal dosiaľ najviac zákrokov za Barcelonu. "Veľa tímov sa nás snaží dostať pod tlak. Chyby v strede poľa bývajú tvrdo potrestané, sú však súčasťou nášho riskantného štýlu hry," dodal Valverde.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona