Barcelona vyhrala, no Enrigue nie je spokojný s defenzívou

NETKY.SK • 26 Október 2015, 10:40 • 2 min
Barcelona vyhrala, no Enrigue nie je spokojný s defenzívou

BARCELONA - Španielsky futbalový majster FC Barcelona zdolal v nedeľňajšom zápase Primera Division Eibar 3:1, no tréner Luis Enrigue nebol spokojný s defenzívnou hrou svojich zverencov a nevie, kedy sa dostane na úroveň, ktorú požaduje.

slovakia

left justify in out

Barca nemala najlepší štart do zápasu, keď inkasovala už v 10. minúte z kopačky Bastona. Nepriaznivý stav však netrval dlho, v 21. minúte vyrovnal na 1:1 uruguajský kanonier Kataláncov Luis Suarez, ktorý po ďalších dvoch druhopolčasových góloch skompletizoval hetrik a zariadil triumf svojho tímu.

 

Tréner Barcy Enrigue však nebol s obratom úplne spokojný. Barcelona totiž inkasovala už 12. gól v deviatich ligových zápasoch prebiehajúcej sezóny. Vlani pritom dostala od súperov v celej súťaži iba 21 gólov. "Neviem, ako dlho potrvá táto fáza. Nedokážem povedať, že zajtra sa to znovu nestane. Každý týždeň trénujeme, ako dostať loptu von z nášho územia, no musíme to urobiť dobre. Nie je to exaktná veda a to je dôvod, prečo na tom môžeme stále pracovať. Darovali sme im prvý gól a tam sa pre nás začali problémy s tímom ako je Eibar," povedal tréner.

 

Pre Suareza to bol druhý hetrik v Barcelone v lige a prišiel presne rok po jeho debute v drese katalánskeho klubu v októbri 2014. "Pre mňa je to špeciálne víťazstvo. Nie len kvôli gólom, ale práve preto, že som už rok v Barcelone. Musíme sa však zamyslieť, prečo v toľkých zápasoch inkasujeme prví. Stalo sa nám to aj pred týždňom, nemali by sme dostávať toľko gólov," posťažoval sa.

 

"Dnes to bol komplikovaný zápas. Ťažko sa nám kombinovalo, ale nakoniec sme ukázali, prečo sme obhajcovia trofeje. Táto sezóna bude naozaj náročná," dodal Suarez.

 

Problémy Barcelony v defenzíve sa môžu ešte zhoršiť. Skúsený Javier Mascherano totiž čelí trestu za vylúčenie v nedeľňajšom stretnutí. Argentínsky reprezentant inzultoval asistenta rozhodcu a môže dostať až štvorzápasový dištanc.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies