Barcelona vďaka hetriku Suareza obhájila španielsky titul

NETKY.SK • 14 Máj 2016, 18:58 • 2 min
Barcelona vďaka hetriku Suareza obhájila španielsky titul

GRANADA - Futbalisti FC Barcelona obhájili španielsky titul.

slovakia

left justify in out

V záverečnom 38. kole La Ligy zvíťazili vďaka hetriku Luisa Suáreza na ihrisku Granady 3:0 a udržali si jednobodový náskok pred Realom Madrid. "Biely balet" triumfoval v La Coruni 2:0. Pre katalánsky tím je to celkovo 24. ligový primát, ôsmy za tucet ročníkov. Ďalšiu trofej budú môcť zverenci trénera Luisa Enriqueho získať 22. mája, keď ich čaká finále Španielskeho pohára proti FC Sevilla.

 

 

 

Suárez v Granade potvrdil streleckú formu a so 40 gólmi sa stal najlepším kanonierom v tejto sezóne Primera División. Triumf Realu nad La Coruňou zariadil dvomi gólmi Cristiano Ronaldo. Portugalský reprezentant sa stal prvým hráčom v histórii, ktorý zaznamenal minimálne 50 presných zásahov vo všetkých súťažiach v šiestich sezónach za sebou. Realu sa ani v sobotu nepodarilo prepísať históriu. Tím zo španielskej metropoly nikdy nezískal titul, ak pred záverečným zápasom minimálne o bod zaostával.

 

 

 

Ak Barcelona pred posledným kolom viedla, nikdy neprišla o celkové prvenstvo. "Som veľmi šťastný, že sa nám podarilo obhájiť titul. Náš tím ukázal, že dokáže preklenúť problémy a je vnútorne silný. Teraz si užijeme oslavy a potom už začneme myslieť na finále Španielskeho pohára proti Seville. Chceme získať ďalšiu trofej," citovala slová trénera Enriqueho agentúra dpa.

 

Suarezovi sa v tabuľke strelcov podarilo narušiť hegemóniu dua Ronaldo, Lionel Messi. "Byť najlepším strelcom je skvelý pocit, oveľa dôležitejšie však je, že sme opäť vyhrali La Ligu. Je to zásluha celého kolektívu," nechal sa počuť Uruguajčan.

 

sumáre - 38. kolo španielskej La Ligy:

 

Granada - FC Barcelona 0:3 (0:2)

Góly: 22., 38. a 86. Suarez

 

Deportivo La Coruňa - Real Madrid 0:2 (0:2)

Góly: 7. a 25. Ronaldo

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona