Barcelona sa vo Vigu trápila, o zisku troch bodov rozhodol Mathieu

NETKY.SK • 6 Apríl 2015, 09:48 • 2 min
Barcelona sa vo Vigu trápila, o zisku troch bodov rozhodol Mathieu

VIGO - Futbalisti FC Barcelona urobili ďalší dôležitý krok na ceste k zisku titulu v španielskej Primera División.

slovakia

left justify in out

V zápase 29. kola na pôde Celty Vigo sa dlho trápili a po prvom polčase mohli prehrávať, no útočník galícijského tímu Joaquin Larrivey sa v koncovke dvakrát splašil.

 

V záverečnej polhodine po príchode Xaviho Barca prevzala kontrolu v strede poľa a napokon získala cenné tri body. Po priamom kope a milimetrovom centri bývalého španielskeho reprezentanta sa dôraznou hlavičkou pod brvno presadil francúzsky obranca Jeremy Mathieu, ktorý skóroval aj v prestížnom El Clasicu proti Realu Madrid. Katalánci si pred svojím rivalom udržali na čele tabuľky štvorbodový náskok.

 

Mathieu mal z víťazného gólu veľkú radosť. "Veľmi ma teší, že som dokázal skórovať v druhom dôležitom zápase za sebou. Niektoré víťazstvá sa nerodia ľahko, musíte na ihrisku trpieť. Duel vo Vigu bol o to náročnejší, že sa hral po reprezentačnej prestávke. Vtedy je veľmi ťažké dostať sa do správneho rytmu. V prvom polčase bola Celta lepším tímom. V druhom dejstve sme profitovali z výbornej zahranej štandardky," povedal Mathieu v rozhovore pre španielsku televíziu, ktorý sprostredkovala agentúra Reuters.

 

Osobitnú príchuť mal zápas pre trénera Barcelony Luisa Enriqueho, ktorý v minulej sezóne ešte sedel na lavičke Celty. Na štadióne Balaidos pôsobil aj stredopoliar Rafinha. Najväčšie problémy barcelonskej obrane robil v nedeľu večer rýchlonohý Nolito, ktorý si kvalitnými výkonmi v La Lige vypýtal miestenku do španielskej reprezentácie. "V prvom polčase sme mali streliť gól, zápas by sa potom bol vyvíjal úplne ináč. Mali sme Barcelonu na udičke, no dovolili sme jej z nej ubziknúť. Proti takýmto kvalitným tímom sa to nevypláca."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies