Barcelona sa teší: má 22. ligový titul!

NETKY.SK • 12 Máj 2013, 08:23 • 2 min
Barcelona sa teší: má 22. ligový titul!

MADRID - Futbalisti FC Barcelona získali svoj 22. ligový titul. K oslavám im pomohlo zaváhanie Realu Madrid, ktorý v sobotňajšom zápase 35. kola španielskej Primery División iba remizoval na ihrisku Espaňolu Barcelona 1:1. "Biely balet" má dva zápasy pred koncom ligovej sezóny na Barcelonu nedostihnuteľnú stratu siedmich bodov.

slovakia

left justify in out

Barcelona sa tak po dvoch rokoch vracia na ligový trón a teší sa zo štvrtej majstrovskej trofeje za posledných päť rokov. Real nedokázal obhájiť titul a v aktuálnom ročníku už môže uspieť len v Španielskom pohári.

Espaňol priblížil barcelonskému "kolegovi" FC majstrovskú istotu v 23. minúte, keď po rohovom kope skóroval Stuani. Real 13 minút po polčasovej prestávke vyrovnal zásluhou argentínskeho útočníka Higuaina, lenže ďalší gól už nepridal, i keď tréner Jose Mourinho posilnil útok o kanonierov Cristiana Ronalda i Benzemu.

"Rád by som zablahoželal Barcelone, jej realizačnému tímu, hráčom, riaditeľom i fanúšikom. Získali titul, ktorý doteraz patril nám. To najmenej, čo môžeme spraviť, je pogratulovať im," citovala agentúra Reuters slová Mourinha.

Španielsko - liga - 35. kolo:

Espaňol Barcelona - Real Madrid 1:1 (1:0)
Góly:
 23. Stuani - 58. Higuain, ČK: 90. V. Sanchez (Espaňol)

Poradie na čele tabuľky Primery division:
1. FC Barcelona 34 odohratých zápasov/88 bodov, 
2. Real Madrid 36/81, 
3. Atletico Madrid 35/72, 
4. San Sebastian 34/58, 
5. Valencia 34/56, 6. Malaga 35/53



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies