Barcelona s komerčným sponzorom na drese, dostane sto miliónov

NETKY.SK • 28 August 2013, 15:46 • 2 min
Barcelona s komerčným sponzorom na drese, dostane sto miliónov

BARCELONA - Španielsky futbalový klub FC Barcelona a poskytovateľ leteckých služieb Qatar Airways sa dohodli na sponzorskej zmluve. Aerolínie zaplatia počas troch rokov 100 miliónov eur za to, že budú mať miesto na zápasovom úbore Kataláncov.

slovakia

left justify in out

Podľa zástupcov Barcelony ide o najlukratívnejší kontrakt vo futbalovej histórii, pokiaľ ide o reklamu na dresoch. "Platby budú vo výške 30,5, 32 a 33,5 milióna eur. Súčasťou dohody je aj päťmiliónový bonus za víťazstvo v Lige majstrov, čo by sme podľa našej mienky mohli počas najbližších troch sezón dokázať," cituje slová viceprezidenta pre ekonomiku a stratégie Javiera Fausa oficiálna stránka FC Barcelona.

Katalánsky gigant podpisom zmluvy s Qatar Airways porušil viac než storočnú tradíciu, podľa ktorej nefigurovali na drese klubu logá sponzorov. V novom tisícročí začala Barcelona propagovať Detský fond OSN (UNICEF), za čo Katalánci platili. Prvýkrát klub zinkasoval peniaze za miesto na drese v roku 2011, keď prezentoval charitatívnu organizáciu Qatar Foundation. Poskytovateľ leteckých služieb Qatar Airways je prvým vyslovene komerčným sponzorom na barcelonských dresoch v histórii klubu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona