Barcelona remizovala v 222. vydaní El Clasica s Realom Madrid 2:2

NETKY.SK • 7 Október 2012, 20:32 • 2 min
Barcelona remizovala v 222. vydaní El Clasica s Realom Madrid 2:2

Barcelona remizovala v 222. vydaní El Clasica s Realom Madrid 2 2 - Futbal Futbalisti FC Barcelona remizovali v 222.

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti FC Barcelona remizovali v 222. vydaní El Clasica s Realom Madrid 2:2. Zverenci trénera Tita Vilanovu tak v 7. kole španielskej Primera División stratili prvé body v sezóne. O oba góly Barcelony sa zaslúžil argentínsky kanonier Lionel Messi, za Real dvakrát skóroval portugalský ostrostrelec Cristian Ronaldo. Messiho delí už iba jeden presný zásah od vyrovnania rekordného zápisu legendárneho Alfreda di Stefana, ktorý v prestížnych súbojoch zaznamenal celkovo 18 gólov.

Po úvodnom oťukávaní Real postupne prevzal iniciatívu. Prvú veľkú šancu spálil Benzema, ktorý nikým nekrytý zle trafil loptu. V 23. minúte francúzsky útočník prihral v šestnástke Cristianovi Ronaldovi a Portugalčan strelou k bližšej žrdi prekonal Valdeza - 0:1. Krátko na to mohol ísť "biely balet" do dvojgólového vedenia, Benzema však po rýchlej kombinácii trafil iba žrď. 

Prvá strela Barcelony do priestoru súperovej bránky prišla až v 31. minúte a hneď bol z toho vyrovnávajúci gól. Pepeho pri hlavičkovom súboji zmiatol Xavi, ktorý nevyskočil, lopta sa dostala k Messimu a ten sa zblízka nemýlil. V 61. minúte Messi ukážkovou strelou z priameho kopu zabezpečil Barcelone vedenie, no Real rýchlo odpovedal, keď prihrávku Özila po zle zahratej ofsajdovej pasci domácich zužitkoval Ronaldo. Tri minúty pred koncom mohol tri body pre Barcelonu zabezpečiť striedajúci Montoya, jeho prudká strela však skončila na brvne. Neujala sa ani strela Pedra v závere nadstaveného času a tak sa na Nou Campe zrodila remíza.

Výsledok:

FC Barcelona - Real Madrid 2:2 (1:1)

Góly: 31. a 61. Messi - 23. a 66. C. Ronaldo, ŽK: Pedro, Busquets - Alonso, Pepe, Arbeloa, 98.000 divákov 

Barcelona: Valdes - Alves (28. Montoya), Mascherano, Alba - Busquets - Messi, Xavi, Iniesta, Adriano - Fabregas (61. Alexis), Pedro

Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo - Khedira, Alonso - Di Maria (88. Essien), Özil (80. Kaka), C. Ronaldo - Benzema (61. Higuain)
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona