Barcelona predĺžila kontrakt s UNICEF do roku 2016

NETKY.SK • 12 November 2013, 18:13 • 2 min
Barcelona predĺžila kontrakt s UNICEF do roku 2016

BARCELONA - Španielsky futbalový klub FC Barcelona predĺžil do roku 2016 kontrakt s organizáciou UNICEF. Na konto Detského fondu Spojených národov zaplatí Barcelona na základe zmluvy dva milióny dolárov ročne a logo organizácie bude nosiť vzadu na dresoch.

slovakia

left justify in out

Súčasná zmluva medzi futbalovým klubom a UNICEF vyprší na budúci rok, riaditelia Barcelony rozhodli v utorok o jej dvojročnom predĺžení a o tomto kroku klub informoval na svojej webovej stránke (www.fcbarcelona.es).

Barca a UNICEF spolupracujú od roku 2006 a hviezdny argentínsky futbalista Lionel Messi je jedným z hlavných dobrovoľných ambasádorov detského fondu. V minulosti mali hráči Barcelony logo UNICEF na dresoch vpredu a boli jedným z mála klubov, ktorý nenosil značku hlavného sponzora. V roku 2011 však klub uzavrel zmluvu na 30 miliónov eur so spoločnosťou Qatar Sports Investment a logo UNICEF vytlačila značka Qatar Airways. Tento krok sa nevyhol kritike, na čo ale vedenie klubu reagovalo vysvetlením, že v ťažkej ekonomickej dobe nepomohol klub pohrdnúť finančnou injekciou, ktorá bola nevyhnutná na to, aby udržal kontakt so špičkovými svetovými klubmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies