Barcelona oslavovala triumf v autobuse a na Nou Campe

NETKY.SK • 31 Máj 2011, 08:34 • 2 min
Barcelona oslavovala triumf v autobuse a na Nou Campe

Barcelona oslavovala triumf v autobuse a na Nou Campe - Futbal Futbalisti španielskeho futbalového klubu FC Barcelona si po víťazstve 3 1 vo finále Ligy majstrov nad Manchestrom United v nedeľu užili triumfálnu cestu s trofejou v otvorenom autobuse ulicam

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti španielskeho futbalového klubu FC Barcelona si po víťazstve 3:1 vo finále Ligy majstrov nad Manchestrom United v nedeľu užili triumfálnu cestu s trofejou v otvorenom autobuse ulicami katalánskej metropoly.
      Hráčov prišli pozdraviť tisícky fanúšikov a autobus v klubových farbách s nápisom "majstri" pomaly prechádzal mestom až na štadión Nou Camp, kde na futbalistov čakalo vyše 90.000 priaznivcov. Majstrovskú trofej na domáci trávnik priniesol tréner Pep Guardiola.
      Argentínsky útočník Lionel Messi, ktorý v sobotňajšom finále strelil rozhodujúci druhý gól svojho tímu, pred davom fanúšikov vyhlásil: "Nemám veľa čo povedať, iba že vám všetkým ďakujem za podporu počas tohto úžasného roka. Dúfam, že ich v budúcnosti pribudne ešte veľmi veľa. Nech žije Barca a Katalánsko."
      Slávnostný sprievod nasledoval po tom, čo v nedeľu nadránom vypukli v Barcelone pouličné nepokoje. Podľa tamojších médií sa pri stretoch s políciou zranilo viac ako 100 ľudí, pričom najmenej 18 osôb museli hospitalizovať. Strážcovia zákona zadržali viac ako 80 výtržníkov. Vandali zaútočili na policajtov fľašami, svetlicami a inými predmetmi, pričom ničili lavičky a autobusové zastávky. Polícia na upokojenie situácie použila aj gumové projektily.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies