Barcelona opäť pohorela vo Vigu, Real zakopol doma, Atletico lídrom

NETKY.SK • 3 Október 2016, 11:02 • 2 min
Barcelona opäť pohorela vo Vigu, Real zakopol doma, Atletico lídrom

MADRID - Pre futbalistov Barcelony sa zo štadióna Balaidos stáva strašiak. V uplynulej sezóne odišiel španielsky majster z ihriska Celty Vigo s prídelom 1:4. V dueli 7. kola nového ročníka La Ligy prehrala Barca v Galícii 3:4 a v tabuľke klesla až na štvrté miesto. Real Madrid doma iba remizoval s Eibarom 1:1 a tak sa novým lídrom stalo Atletico Madrid vďaka triumfu 2:0 vo Valencii.

slovakia

left justify in out

Prvý polčas vo Vigu bol pre Barcelonu ako zlý sen. Katalánci po hrubých individuálnych chybách, ktorých sa dopustili Marc Andre ter Stegen, Jeremy Mathieu a Sergio Busquets, trikrát inkasovali. Do druhého polčasu poslal tréner Luis Enrique na ihrisko Andresa Iniestu a hosťom sa podarilo znížiť na 2:3. V 77. minúte však prišiel obrovský kiks brankára tera Stegena, ktorý pri odkope trafil stredopoliara Celty Pabla Hernandeza a od jeho hlavy putovala lopta za pomoci žrde do siete. "Vieme, že práca nôh patrí k Marcovym silným stránkam, zakladá veľa akcií. Každý robí chyby. Poznáme ho a som presvedčený o tom, že kiks zo zápasu so Celtou nezanechá na ňom negatívne stopy," citovala agentúra AP slová barcelonského obrancu Gerarda Piqueho - autora dvoch gólových hlavičiek.

 

Luis Enrique, ktorý sa ujal trénerskej taktovky v Barcelone práve po úspešnom pôsobení vo Vigu, si po skončení nedeľňajšieho duelu sypal popol na hlavu. "Ak sa prehrá, hlavnú vinu nesie vždy tréner. Opäť sa ukázalo, že ak v španielskej lige existuje nejaký tím, ktorý dokáže spôsobiť Barcelone veľké škody, potom je to práve Celta. V prvom polčase nás jasne prevýšila a dokázala potrestať naše chyby. Po zmene strán sme sa pozviechali, štvrtý gól nás však zrazil na kolená. Celta si už víťazstvo nenechala ujsť, hoci v závere sme mali šance na vyrovnanie," povedal Enrique pre španielsky denník Marca.

 

V drese Celty rovnako ako v dueli Európskej ligy proti Panathinaikosu Atény (2:0) zažiaril dánsky stredopoliar Daniel Wass, ktorý zaznamenal dve asistencie. V útoku robil Barcelone veľké problémy Iago Aspas. Po dlhej prihrávke z vlastnej polovice úspešne zakončil rýchly protiútok a chladnokrvne zvýšil na 2:0. Pred tretím gólom si nabehol na center a Mathieu poslal loptu do vlastnej bránky. "Zaslúžili sme si vyhrať, pretože od začiatku do konca sme sa snažili o útočný futbal. V druhom polčase sme prišli o trojgólový náskok a v závere to bola dráma, tri body však nakoniec zostali doma. Boli sme dôraznejší ako hráči Barcelony, čo rozhodlo," nechal sa počuť odchovanec Celty, ktorá po katastrofálnom štarte sezóny vyhrala tretí zápas za sebou a vyšvihla sa na desiate miesto.

 

Real štvrtýkrát v rade iba remizoval. O historický prvý bod Eibaru na Santiago Bernabeu sa postaral Fran Rico, za domácich vyrovnal Gareth Bale. "Biely balet" opäť doplatil na nepremieňanie gólových šancí a po záverečnom hvizde rozhodcu sa z tribún ozýval piskot. "Bola to normálna reakcia fanúšikov, ktorí nie sú spokojní s našimi výsledkami. Prišli, aby videli naše víťazstvo. Chápem, že po štvrtej remíze za sebou sú rozčarovaní rovnako ako my," zdôraznil kostarický brankár Keylor Navas.

 

Real je v tabuľke druhý o skóre za Atleticom, ktoré vo Valencii nepremenilo dva pokutové kopy. Vďaka gólom francúzskych reprezentantov Antoina Griezmanna a Kevina Gameira však bodovalo naplno. "Diego Alves pri oboch penaltách potvrdil, že je skvelý brankár. Ku cti mojich hráčov slúži, že tieto momenty nimi neotriasli a dokázali streliť dva góly. To svedčí o tom, akí boli dobrí. Nemôžeme sa však príliš nechať uniesť tým, že sme sa dostali na čelo tabuľky. Je to príjemné byť v pozícii lídra, no súťaž je ešte dlhá. Musíme ísť od zápasu k zápasu," prízvukoval tréner Atletica Diego Simeone.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies